-
powiedzcie mi , jest przykrecony co to jest za czujnik przy listwie wtryskowej? od strony rozrzadu, jest przykrecony na 2 torxy i podpieta do niego wtyczka podobna jak od wtrysku, u mnie po jego odłączeniu nie ma zadnych objawów, wszystko jest tak samo, tak powinno byc czy jest on skopany i dlatego nie ma róznicy?
-
Elektrozawór wariatora - gdzieś na naszym forum przeczytałem.
-
1 załącznik(i)
hm,,,dokładnie znajduje sie on pomiedzy 2 wtryskami...od strony rozrzadu oczywiscie, kurcze bo przy wymianie uszczelki odłaczyłem go i pózniej zapomniałem go podłaczyc, zrobiłem tak dobre 100km i nie było zadnej róznicy...normalnie alfa pedziła,...moze jest on pacniety ze nie było róznicy? mozna takowy osobno dokupic?
Załącznik 32501
-
Możliwe ze wariator Ci nie działa
-
a to było by mozliwe bo juz klepie dosc mocno...i to było by oznaka osłabniecia auta...zmiana rozrzadu z wariatorem i power is back
-
sprawdz sobie miernikiem od 4000/4500 rpm powinno pojawiać się V na tej wtyczce.
-
-
-
zna ktos moze prawidłowe napiecie jakie powinno byc? jutro az sprawdze z ciekawosci...
-
Podejrzewam że 12V bo wariat raczej działa w systemie 0/1 bo otwiera lub zamyka obieg oleju.