W sumie moje auto to nie Alfa, ale od Alfy 166 założyłem w wtorek skrzynie 6-bieg :) niniejszym posiadam ewenement w postaci Lanci K 2.4 JTD z skrzynią 6 biegową :)
Printable View
W sumie moje auto to nie Alfa, ale od Alfy 166 założyłem w wtorek skrzynie 6-bieg :) niniejszym posiadam ewenement w postaci Lanci K 2.4 JTD z skrzynią 6 biegową :)
ale nie do 2.4 JTD ! skrzynia z 166 jest za duża by wepchnac ją do 156 2.4 JTD. Koło będzie przy skrecie w prawo o nią ocierać. Do 1.9JTD nie ma problemu bo silnik krótszy.
A swap zrobili mi na warsztacie w firmie gdzie obecnie pracuję :)
a kto Ci ta skrzynie przywiozl z Warszawy no no;)??Zapomnialo się juz
hahahah weź przestan Panie :D
- - - Updated - - -
działa wszystko??A jak stan sprzegla i dwumasu??
Johny ja na 35 jeździłem chwile.... bardzo ostrożnie sie jeździło :P
Dwumas stary został - nie miał luzu. Sprzegło poszło nowe, bo mimo iż stare nie było starte całkiem, to żal było nie zakładac juz nowego i za rok robić tą samą robotę wymieniając je.
Zalałem skrzynię Castrolem, o takim:
Załącznik 95488
Jezdzi się inaczej i musze się przyzwyczaić. Skrzynia ma krótsze przełożenia niż moja V-biegowa z Lanci, wiec troszkę wiecej wachlowania lewarkiem, ale za to jest bardziej płynnie (mniejsze szarpnięcia) przy zmianie biegów. No i w końcu jak zapnę VI-stkę to mam teraz ponad 110 km/h przy 2 tys obr. A na skrzyni z Kappy na ostatnim V-tym biegu przy 2 tys było 90 km/h, wiec w aucie na trasie jest zdecydowanie ciszej !