Diagnosta ci nie sprawdzi wahaczy bo szarpaki ida w lewo prawo a wahacz bedzie sie odzywal gora/dol, u mnie tak bylo.
W kazdym razie jak ci tak dziwnie wali dzwiek(moge ci nagrac ) to jest tuleja.
Printable View
Szarpalem wahaczami i koncowkami gora dol i sa sztywne.Wlasnie zastanawia mnie ten dzwiek bo tuleja zerwana jest czesciowo i czy taki dzwiek z siebie wydaje jak uszkodzona koncowka.Jak mozesz to nagraj kolego vudka123 ten dzwiek.Pozdrawiam
Jeśli diagnosta na stacji nic nie znalazł to może to być łącznik stabilizatora. Takie głuche pukanie.
Lacznik tez powinien chyba byc w miare sztywny czy reka da sie nim ruszac na boki.Jak myslisz magil dolna tuleja raczej nie daje takiego gluchego stukniecia tym bardziej ze nie jest zerwana cala i lata sobie tylko jest czesciowo zerwana.Bede to robil ale czy to cos zmieni.Zobaczymy.Pozdrawiam
Łącznik zdiagnozujesz na 100% dopiero jak odkręcisz go z jednej strony. Czasem trzeba zaryzykować, akurat łączniki są tanie i możesz to zlecić przy okazji wymiany wahacza.
Ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem ?
https://www.czesciauto24.pl/trw/2201835
Cena dosyć podejrzana, strach brać trochę.
To raz, a dwa nie kupuj TRW ;)
Kupowałem tam nie było żadnych problemów.
Weź kup sobie SRL albo u Tomek Chwesiuk ma zamienniki PROTTEGIO. Ja kupiłem jeden i jest OK, a wcześniej na FAST zrobiłem ponad 100 tys. Nie ma sensu i tyle według mnie. Dziś wszystko to szmelc, a zwłaszcza trw. Ja bym tego nie zalozuyl. Mam teraz jeden SRL i drugi ten PROTTEGIO i jest ok.
- - - Updated - - -
Mi skrzypialy jak tapczan górne. Zero luzów było a tragedia, że wstyd było jeździć bo wszyscy się oglądali co za rupiec jedzie