IPA się kłania.
poprostu Ty nie usunąłeś praktycznie niczego z lakieru tylko skutecznie wypełniłeś niedoskonałości pastą. Umyłeś auto i wymyło wypełniacze. Czyli wychodzi na to ze nie tak prosto pomachać padem.
Printable View
Dokładnie tak, nie napisałeś Tallmen czym była robiona ta ręczna polerka - zresztą dla każdego znającego temat nie istnieje takie określenie jak ręczna polerka, co najwyżej nałożenie wypełniaczy w postaci tzw. glaze. Poza tym, na dobrym wosku jedno umycie nie ma prawa wymyć nawet tych wypełniaczy, więc albo wosk do rzyci, albo w ogóle nie dawałeś nic na wierzch - bo nie piszesz o tym.
Ja dzisiaj zmieniłem koła na letnie. Wygląd na plus prowadzenie na plus. Mam nadzieję że śniegu już nie będzie. Do tego mycie i tankowanie pod korek.
Bella dostała nową chłodniczkę spalin ,przepływomierz oraz przy okazji mycie silnika.
Witam.
-wyprułem uszkodzony silnik wraz ze skrzynią
-zdemontowałem zderzaki,maskę, błotniki,drzwi,klapę bagażnika, nadkola, wydech, uszczelki, szybę czołową
-wyciąłem skorodowane kawałki progów i całą podłogę
-wybebeszenie całego wnętrza
-pełna konserwacja
-zakupiłem Besterka 1801 i działam....:-)
Koniec prac ok maja :)
A ja popukałem w czółko z politowaniem tym co zmienili laczki na letnie... pamięć krótka - nie lepiliscie wielkanocnego króliczka ze śniegu w zeszłym roku? U mnie w maju śnieg padał - a to tylko lubelszczyzna granicząca z mazowszem - a nie podkarpacie...
Ja dzisiaj swoją pokazałem chętnym i pomyślałem, że chyba czas coś posprzątać. :-D
Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka
Zatem pukaj się dalej i... katuj zimówki przy tych pogodach, które mamy obecnie :) Niedługo ma również być trochę opadów deszczu, które przecież są idealne dla zimówek :)
PS. Pamięć krótka powiadasz? Dziwne, ale o tej porze rok temu w stolicy śniegu było po cycki i tak się trzymało do świąt Wielkiej Nocy. Widzisz gdzieś teraz śnieg?
Nie dajmy się zwariować :P Temperatury rankiem mamy jeszcze ujemne, więc stosowność jazdy na oponach zimowych jest jak najbardziej słuszna :) Zawsze mieszanka zimowa sprawdzi się lepiej w niskich (nawet nie ujemnych :P ) temperaturach - to wynika z ze składu mieszanki opony :) Te nawet +15'C (w dzień) jeszcze wiosny nie czyni :P