Moze kwestia perspektywy ale kolano kierowcy wydaje sie byc bardzo blisko lopatki :D
Printable View
Moze dla tego,ze nie milo mi sie czyta,jak to nasz kraj jest zawsze tym gorszym i na nic ludzi nie stac.
Nie mam zamiaru ciagnac patriotycznych tyrad,a jedynie podkreslic,ze Polska wcale nie musi byc marginesem sprzedazy,czego dowodzi wzrost nabywania w ostatnich latach takich marek jak bmw,audi czy mercedes.
End ot.
Przestańcie marudzić. Kiedyś się dorobimy! ( ͡º ͜ʖ͡º)
A teraz Panowie fakty! Dziś piszą, że w Termoli prezentowano MOTORI BENZINA 2.0 TBi! Kurna nie chce mi się wierzyć, że taki wydech będzie w realu! :D
https://youtu.be/DVkc9dwK9SQ
materiał po włosku http://www.alfaromeoblog.it/termoli-...ina-di-giulia/
L.
@.@ kurde ale mruczy fajnie:) dzięki za filmik;]
Kurcze, ledwo się przebija ten dźwięk przez gadulstwo pana Davida, ale coś słychać i ładnie faktycznie. Pewnie górny zakres odpadnie (do czego Cię Giulietta przyzwyczaiła już na pewno :) ) , ale kurcze dla tych łopatek to ja bym był skłonny zrezygnować z górnego zakresu Bussa chyba. Albo zamiast kilku opcji kupić coś z Busso :P - to gdybym go nie miał.
I wiecie co, gdzieś na początku padła informacja że projektanci czerpali po części inspirację z linii 156, jak patrzę na Giulię na torze, w ruchu to naprawdę widzę linie, grację, ruchy 156 .
Nie wiem tylko czemu usilnie do szarego (vesuvio chyba - mój typ :) ) pakują żółte zaciski, jak nic tam czerwone ( lub - na dyskrecję ) - czarne pasują. Swoją drogą ta dopłata za kolor? hammerite + naklejki i już :)
Co do OT z tym jaka jest Polska - rybakmj - myśleniem życzeniowym choćby najmilszym ( vs to niemiłe ale prawdziwe, że biedny to kraj i społeczeństwo) bogatym mocarstwem się nie stanie. Sami sobie Polacy to zrobili co mamy (żeby w temacie motoryzacji - boskie uwielbienie niemieckiej produkcji, śmierć mogących się rozwijać rodzimych projektów).
Do palety szary, niebieski pasuje żółty. Kolor zacisków nie ma już nic wspólnego z wersją "sport" ten czas już minął. Lepsze hamulce to bezpieczeństwo.
Odnośnie silników benzynowych są w ostatniej (zakończonej) fazie testów. Co ciekawe Włosi mówią o nowych rozwiązaniach technicznych - ciekawe co wymyślili.
no wiesz, a czerwone to niby jakie jak nie krzykliwe ? :)
(żółte - porsche , ale i Ferrari, nie o to chodzi, torchę szczeniackie takie - ala japantuning. No dobrze że nie zielony jarzeniowy czy fiolet :) )
O , to mój typ :
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/578.jpg
Jest czerwień lamp, jest i zacisków, jest czerń i szary. Więcej niż 3 kolory to tak wedle zasad już ostrożnie bo się festyn robi.
Marek156/159sw - ja nie mówię że za zaciski jest opcja dopłata, tylko za ich _pomalowanie_ , co to ma ze skutecznością wspólnego. Zakłądam że to te same zaciski i średnice tylko za kolor jest opłata. Chyba że źle odczytałem tabelkę?
Silnik 280koni - trochę niepokoi ze jakieś opóźnienia ma, pierwsi będą chyba testerami, a wygląda na to że będzie takim już właściwym wozem - Giulia z tym silnikiem. Dotąd takiej moc i osiągów nie miała w ofercie (nie licząc 4C i 8C). Żeby z nim nie wtopili tylko.