Mogliby te okruchy posprzątać z dywanika
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Mogliby te okruchy posprzątać z dywanika
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
no to lepiej totolotka nie obstawiaj, bo możesz nie trafić ;)
w latach 2010-2015 w PL sprzedane 4400szt. Giuliett, więc wg Twoich wyliczeń musiałoby się sprzedać ich w sumie prawie milion ;) a w tym czasie sprzedało się Europie niecałe 300tys szt. Czyli niedoszacowałeś 3-krotnie ;)
Alfa Romeo się w Polsce sprzedaje słabo bo sieć sprzedaży leży totalnie, w każdym aspekcie. Alfę Romeo kupują ludzie, którzy chcą kupić Alfę Romeo, a nie ci którzy mają 150-200tys na auto i szukają róznych aut. Takiego klienta w Polsce Alfa Romeo nie przyciągnie, bo nie zachęca go w żaden sposób do zakupu. A rynek aut w tym budżecie jest całkiem spory. I jeśli nie "góra" nie weźmie się za reformę salonów i serwisów to sprzeda się rocznie 300-500 sztuk Giulii.
Zwłaszcza gdy oferują możliwość jazd próbnych nowym modelem, człowiek się zapisuje, oddzwania ktoś z call center, umawia termin, który ma potwierdzić salon, w którym ma się odbyć jazda próbna - jednak nikt nie dzwoni by potwierdzić termin, nie ma terminów bo salony nie mają aut, a mimo to na stronie wciąż można zapisać się na jazdę próbną. Na finiszu kolejne strzały w kolano.
Do mnie też. Co Ci powiedzieli Drift-r? Pan z Autotrapera powiedział wyraźnie - Giulia za 1.5 miesiąca, więc zarezerwowałem Giuliettę 1.4 170HP :D
Mnie gość z call center umówił na jazdę próbną 4 czerwca czyli już dziś i na tym kontakt się zakończył. Ktoś miał się z salonu w Szczecinie odezwać by potwierdzić termin, ale cisza. Może komuś w połowie lipca przypomni się o moim zgłoszeniu.
TO pechowo. Do mnie dealer zadzwonił po 5 minutach rozmowy z jakimś gościem od kosmetyków (bo czuć było, że Alfisti to on nie jest). :)
Do mnie zadzwonili na następny dzień po call center i ogólnie facet twierdził że auta w salonie pewnie będą koło połowy lipca ale gotowe do jazd próbnych mogą być nawet dopiero w sierpniu bo salony muszą je najpierw porejestrować itp itd.