a dziś wymieniony olej, płyn wspomagania i pasek wielorowkowy - powyższe wykonane do spółki z lubym, niestety mi przypadła rola pomocnika "mistrza"
a, i odebrany stały dowód rej. - teraz jestem pełnoprawną posiadaczką :D
Printable View
a dziś wymieniony olej, płyn wspomagania i pasek wielorowkowy - powyższe wykonane do spółki z lubym, niestety mi przypadła rola pomocnika "mistrza"
a, i odebrany stały dowód rej. - teraz jestem pełnoprawną posiadaczką :D
A ja do pracy podjechałem dzisiaj "firmówką" Alfa stoi sobie grzecznie w garażu pod napięciem z prostownika :) (od czasu do czasu dobrze jest podładować baterię).
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj zmieniłem żarówki mijania, dziś dolewka płynu do wspomagania (już mi zaczęło rzęzić) i dziś jeszcze zmiana postojówek :)
Odebrałem od mechanika i... w poniedziałek wraca na tylne hamulce i tuleje wahaczy lewy i prawy przód. Zaczyna mi się odechciewać :/
Witam
A ja w swojej przedliftingowej v6 zmodernizowałem scudetto na żebrowane - dawcą jest scudetto z poliftingowej 156 którą drasnęła żonka - foto wkrótce w "moja bella" doszedł do tego nowy spoiler Zendera z przodu no i została dosłownie wylizana do czysta w środku wraz z renowacją skóry. Wymiana żarówek na H1 na 100w w drogowych i +30% w przeciwmgielnych. Niedługo nowa jednostka audio do zestawu bose ale na pewno nie fabryczna oraz wymina rozrządu.
W poliftingowej 156 żony naprawa blacharska zakończona i przy okazji w ramach rekompensaty za stłuczkę bella dostała fabryczne nakładki progowe i również została wylizana do połysku. Nowy przepływomierz, zawór overboost, zaślepiony i wymieniony na nowy EGR. Wkrótce zawias z przodu do wymiany.
pozdrawiam
Asturas
Powiedz mi ile Ty u tych fachowców zostawiłeś juz kasy ? bo jestem Ciekawy :)
Moze mnie podbudujesz:P ze nie tylko mnie tak ona szarpie ;P
Od połowy stycznia tak mniej więcej 4 tysiące złotych. Jak dzisiaj jeszcze wyszły te tuleje i klocki z tyłu to myślałem, że mnie szlag najjaśniejszy trafi. Gdyby nie te 4 tysiące to Bella chyba by w lokalnym stawie wylądowała... ;)
W poniedziałek wraca do mechanika i jeśli we wtorek, najdalej środę nie będzie wszystko idealnie działało to nie ręczę za siebie.
w sumie to dwa dni temu ale nie miałem dostępu do neta więc piszę dziś: wymiana rozrządu + pompa, wlany świeżuchny pachnący mobil 3000 X1 5W-40, a plany na dziś bądź jutro to czyszczenie i zaślepienie EGRa jak również próba usunięcia wszelkiej sadzy z dolotu a i oszukanie kompa ( kontrolka - przepalona żarówka, mam założone ledy i dlatego... ) poprzez wpięcie rezystora ;)