Bardzo minimalna.
Printable View
Bardzo minimalna.
Efekt od wew. jest identyczny z tym który występuje przy normalnym standardowym szyber-dachu. To że pół dachu wędruje do tyłu niestety nie oznacza że ta przestrzeń jest otwarta. Wewnątrz jest otwór jak przy każdym normalnym otwieranym dachu.
ale wygląda o niebo lepiej niż u innych typowych szyberdachów! miałem wcześniej Outlandera z lufcikem i nie bylo takiego efektu jak w Julce!
Zgodzę się kolegą powyżej że z zew. wygląda o niebo lepiej .... z wew. już tylko tyle że druga "dziura" jest z tyłu - niestety tylko przeszklona - nie otwierana :)
Efektu szyberdachu czyli wiatru we włosach nie ma, gdyż dach po otwarciu ma zasłonkę przeciwdziałającą wpadaniu bezpośrednio powietrza do kabiny.
Jest natomiast:
- super przewietrzenie lub wrażenie świeżości powietrza wpadającego do samochodu, szczególnie z rana
- fajny widok na niebo jak stoisz w korku
- wrażenie większej ilości światła docierającego do wewnątrz samochodu
Do ok 60km/h da się jechać, później jest już za głośno. Jak mocniej spryskasz szybę możesz dostać przypadkowo kilkoma kroplami do środka na twarz. Niestety dach nie zamyka się razem z domykaniem drzwi, trzeba go zamknąć osobno z guzika.
Nadmiernego nagrzewania nie ma, co więcej Julcia nawet z czarnym wnętrzem, czarną skórą i szklanym dachem nagrzewa sie naprawde w niewielkim stopniu.
Wydaje mi się również, że dzięki konieczności ukrycia mechanizmów otwierania wersja z dachem ma odrobinę mniej miejsca nad głową.
Generalnie jeżeli Cię stać - polecam, miły gadżet chociaż nie z tych z kategorii bez których nie można żyć.
Miałem już zamówić MiTo, ale dealer mi zaproponował Guliette na weekend (tak dla pewności) i po wczorajszym dniu który spędziliśmy razem w trasie uświadomiłem sobie, że Julka będzie dla mnie lepszą opcją (komfort). Konfiguracja właściwie podstawowa, Distinctive MA TCT, Sport, Premium, Bose, Widoczność i teraz pytanie: Jaki sens jest brać podgrzewane fotele? Inaczej: jak szybko MA nagrzewa się zimą? Jest jeszcze coś w wyposażeniu opcjonalnym Julki na co warto zwrócić uwagę?
Nagrzewa się szybko - ja ze swojej strony moge polecić regulację lęźwiową fotela kierowcy - na długich trasach nie do przecenienia
Ok! Dodałem regulację lędźwiową do mojej konfiguracji. Czy przygotowanie pod TomToma likwiduje całkowicie schowek pod przednią szybą czy tylko go zmniejsza?