Ja przeczytałem tutaj 55 :)
Jeżeli profil 50 to np. Falken ZIEX ZE914 ECORUN 225/50 R17 94 W za 355 lub Falken AZENIS FK453 225/50 R17 98 Y
za 367 lub Toyo PROXES T1 SPORT 225/50 R17 98 Y
za 412 lub Goodyear OPTIGRIP 225/50 R17 98 W za 380
Printable View
Hej.
Widzę że przez moją nieuwagę w rozmiarze opony wzburzyłem eskalację zainteresowania moim małym problemem doboru opony w rozsądnej cenie. Bardzo dobrze ale błąd nie był zamierzony.
Profil miał być 50 a koszt 400 PLN na 1 oponę. Nie wymieniam kompletu Camey bo z przodu mam bardzo dobre Continentale ContiSportContact 2.
W tym roku w Dębicy Goodyear zaczął produkować opony Voyager Summer. Opona w testach ma na mokrym B a w spalaniu ocenę C. Cena dla mnie 361zl/1szt.
Ktoś o tym już słyszał?
A rok produkcji opony jaki może być maxymalny. Ja słyszałem że max 3 lata od daty produkji.
miałem z tą oponą do czynienia. Bardzo fajna opona. Parametry naprawde ma znakomite. 68dB. No i cenę masz bardzo fajną. 361zł -bierz i będziesz zadowolony. Co do daty produkcji opony-hutrownie nie muszą informować do 3lat o dacie produkcji opony. 36miesięcy leży na magazynie i sprzedają ją jako pełnowartościową oponę (moim zdaniem również tak jest) ale bardzo żadko zdarza się tak że przychodzą 2/3letnie opony bez informacji,przeważnie informują jak jest np z 13r a mamy 15r. Więc jesli ty przy zamówieniu nie masz info o dot do dostaniesz ewentualnie 14r ( chociaż na 99% będzie to rok 2015r )
kup oponkę bo moim zdaniem jest warta tej ceny :)
Dzięki IamIceman.
A DOt tych opon ma być lutego i marca 2015.
Myślałem też nad zmianą wymiarów opony.
Z przodu mam 225/50/17, tylne że z powody przymusowej wymiany myślałem zmienić na 235/45/17.
Tylko jak auto będzie wyglądało? Jest jakiś kalkulator który mi powie o ile auto się podniesie czy obniży? Bo średnicę koła to każdy mi poda.
A może 235 naprzód a 225 na tył? Jak się jeździ na 235? Jest, będzie różnica w prowadzeniu na koleinach? Aha felgi chyba mam 7,5 cala więc 235 wejdą?
A taką rzecz mi powiedz IamICEman.
Nasze auta są wyposażone w ASP, ESP, itd, itp.
Jeśli będę miał różne profile opon tzn. z przodu 225/50/17 a z tyłu 235/45/17 to czy te systemu nie będą jakoś wirowały z powodu różnic prędkości obrotowej koła?
Nie będą. Chociaż zdarzało się że auta wariowały. Przeważnie coś się dzieje jak jest automat i napęd na 4. Wtedy nie wolno zmieniać rozmiaru . Zalecane są nawet 4 opony tej samej firmy. Bo firma firmie też nie równa.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
A jakie ciśnienie zalecacie na tył? Tak jak instrukcja przewiduje dla 225/50/17 czyli 2,5 atm? Czy macie może własne doświadczenia z ciśnieniem?