logo super :)
Printable View
logo super :)
Pokazywałem nową Giulię każdemu kto się nawinął, większość ma takie pojęcie o motoryzacji jak o dualiźmie korpuskularnym cząsteczek. Wszyscy jak jeden mąż orzekli, że to bardzo ładne auto i nikt jakoś nie szukał na siłę zapożyczeń z Mazdy, BMW czy T-34. Ale jaki kraj, tacy ALfaholicy...
Czy to ważne, czy auto jest szybsze o 10s na jednym torze? Nikt przy normalnych zmysłach kto zastanawia się nad zakupem auta w cenie AR 4C nawet nie spojrzy na Leona... No wybacz ;)
Tak jak ris pisał, zawsze znajdzie się szybszy i nie ma co patrzeć tylko na cyferki. Wiesz, mając nawet Lambo może pogonić Cię jakiś Golf, czy Astra ( http://www.youtube.com/watch?v=uNrJ6FoVY3E ) i co wtedy zrobisz?! Załamiesz się, że masz wolniejsze Lambo?! :)
czy tam spojler się opuszcza z przodu (tak wynika z filmu) ? to jakaś aktywna aerodynamika? :) a'la Huayra :P
Oczywiście, że nie, moja wypowiedź była raczej w kontekście tego, że wszyscy już zrobili z Giulii bolid F1. Ja bym się jednak wstrzymał do pierwszej przejażdżki. A możesz być pewien, że nasza niemiecka polskojęzyczna prasa wytknie każdy uszczerbek. Pomijam już recenzje Alfy w UK, bo tam każdy model jest po prostu równany z błotem. Możemy się tu grzać lub nie, ale ludzie kupują czytając testy i słuchając szwagra przy grillu.
- - - Updated - - -
A'la Alfa 90, kolego :D. Ech, cóż za niewiedza... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=qGmTmXajxIA
naturalmente , a'la alfa ... wybaczcie :cool:
swoja droga to może być ciekawe choćby z punktu prowadzenia ...
Ludzie nikt nie napisał, że 159 się źle prowadzi, czy gorzej od BMW. Ale jak ktoś pisze, że 159 jedzie po zakręcie bez problemu a bmw wpadają do rowu to jest co najmniej śmieszny. O ignorancji tak twierdzących niech świadczy porównywanie suva x5, który z założenia ma wyższy środek ciężkości ze 159. Trzeba porównywać z serią 3 i tyle. Są to auta porównywalnie się prowadzące. Przy czym napęd na tył daje bmw lepszy start, osiągi i frajdę z jazdy. Teraz giulia nie ma już minusów 159.
Bo to oczywiste że to auto będzie się każdemu podobać bo jest świetne. Tylko Alfa przyzwyczaiła już do trochę czegoś innego w designie i dlatego wiele osób od nas narzeka.
Nie sądzę że ktoś neutralny powie że to auto jest brzydkie i mu się nie podoba, ale w wielu przypadkach będzie na pewno tak... "to auto jest piękne, ale ja wolę Audi/BMW/ VW/Skodę bo to nadal Alfa"
A oto wnętrze:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171077&stc=1
Przepraszam, gdzie jest radio?
Dodam jeszcze że ja w tym aucie widzę więcej z muscle cara niż z BMW czy Mazdy.
Fajne, ale już wczoraj wrzuciłem je tutaj o podobnej porze :-)
Jakby ktoś potrzebował trochę informacji technicznych o Giulii to polecam
https://www.youtube.com/watch?v=NoKRPU2NDGw
Buona giornata, fratelli Alfisti!
Jeżeli postęp technologiczny wymaga oderwania wzroku od drogi w samochodzie zorientowanym na kierowcę żeby zmienić stację radiową, to ja mam taki postęp głęboko. Wiem, są przyciski na kierownicy, ale nie każdy ich lubi używać. Poza tym, w Julce po 4 latach chodzą już mocno tak sobie.
Spróbuj znaleźć jakieś ekrany dotykowe w kabinie "przestarzałego" Airbusa A380. A w powietrzu jest trochę spokojniej niż na drodze.
ja osobiście radia w mojej 9 praktycznie nie dotykam, wszystko robię z kierownicy, dla mnie to wygodniejsze
Zresztą przypominało mi się jak to było jak wchodziły telefony z wyświetlaczem dotykowym. Też zarzekałem się że nie kupię takiego bo to niewygodne i w ogóle, ale za jakiś czas uznałem że już zdecydowana większość to telefony dotykowe, a już nie długo nie będzie wyboru i teraz to nawet moja mama posługuje się telefonem z dotykowym wyświetlaczem, a ja nie wyobrażam sobie żebym mógł mieć inny.
Dokładnie! Korzystam teraz z wyświetlacza dotykowego i to jest pomyłka...
Oby ten cały joystick był dość intuicyjny w obsłudze (znowu nawiążę do BMW, ale tam iDrive w nowych autach (szczególnie BMW 5) działa fajnie (jest force feedback i wiadomo co się włącza na czuja + touchpad).
Rozumiem, ze złożysz zaraz samokrytykę, ze jesteś śmieszny po tym filmiku :P
https://www.youtube.com/watch?v=JBHPj61_gGo
Wiedziałem, że lekko nie będzie
ale a to to, a tamto...
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171084&stc=1
Polacy...
Co do radia to na pewno obsługa na ekranie pokrętlem/joystick'iem. Dotykowość ekranu może też, ale jako dodatek czy dla pasażera, albo może tylko na postoju (jak w mazdach aktualnie). A może sterowanie głosowe?
Wg mnie to akurat plus - mniej guziczków i pokręteł na panelu i bardziej minimalistyczny kokpit.
A tu mamy bezpośredniego (nie 159) poprzednika Giulii w akcji.. :)
https://www.youtube.com/watch?v=SOEMytxn7zY
Już zaktualizowane ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171087&stc=1
Tak, _niektóre_ Alfy , z niektórymi kierowcami ładnie jeżdżą. Tylko czemu u nas (i chyba nie tylko) na trackday'ach Alf brak lub to rzadkość jak czterolistna koniczyna? czemu na listach wyników jakiegoś superOS w Kielcach na przykład nie ma ani jednej? Tu jest szansa na powrót do tego co ważne (masa, rozkład jej itd.) a widzę jakieś lamenty nad tym że podobna do BMW.
W końcu znalazłem.. Teraz się zgadzam, że widzę kopię.. :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171088&stc=1
Pokazałem filmik mojemu 7 letniemu synowi (na telefonie). Rzucił okiem i powiedział że to alfa. Więc chyba nie jest tak źle z indywidualnym charakterem.
Tak czytam i czytam co tu piszecie i wtrącę też swoje 3 grosze. Otóż wg. mnie nie sposób porównywać tej Giulii do 156 czy 159, bo to jest zupełnie inna filozofia, zarówno pod względem napędu (na tylne łapki), jak i designu. I sądzę, że jest to bardzo ładne auto, które z czasem (gdy się "opatrzy" ;) ), nabierze swojego indywidualnego charakteru i większość osób ją pokocha. A te głosy, że to do BMW podobne itp, to szczerze mówiąc ciężko teraz o jakiekolwiek nowe auto, które nie jest w jakiś sposób podobne do jakiegoś innego modelu innej marki. Poza tym BMW przy nowej Giulii wygląda jak niedoprawiony kotlet, także tego :P
Problem polega na tym, że 156/147 kupują ludzie, których nie stać na track daye, 159/MiTo/Julka się do sportu nie nadają za bardzo, albo ludziom żal nowych samochodów, a do starszych jest masakra z dostępnością części w porównaniu do E30/E36 np.
Chociaż w Poznaniu jest dziewczyna, która regularnie ściga się nową Deltą np. :). Pytałem z ciekawości, czy są jakieś problemy z samochodem i mówiła, że żadnych.
Ekran do radia to cięcie kosztów - bo ani szczególny problem dla projektu wnętrza dać te kilka gałek, ani to jakaś redukcja masy. W BMW M3 są guziki i do radia i do klimy. W Peugeocie 308 nie ma, bo taki to sportowiec ;).
Wracając do Giuli, razem z żoną już wiemy jak będzie wyglądać nasze następne auto. Dwa miesiące temu kupiliśmy 159, a miesiąc wcześniej sprzedaliśmy 156 po pięciu latach jazdy:)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171091&stc=1
Po pierwsze (Trol) nie używaj wyrazów, których nie rozumiesz albo nie znasz ich znaczenia.
Po drugie powieneś już dawno zajarzyć, że BMW wcale nie trzyma się dobrze drogi jak Ci się wydaje choćby film z testu, którego link podał inny kolega.
Po trzecie, żartobliwym tonie pokazałem Ci filmik z toru gdzie były widoczne różne marki. Trzy samochody się nie spisały; w tym dwa, które skończyły na lawetach i jeden pod płotem i dziwnym trafem wszystkie trzy to były właśnie BMW.
ale dziwna atmosfera panuje na tym forum takie jakies zwykle polactwo i malkonentowanie
siedza jakies pseudo alfaholiki doluja dzien w dzien drugich wiecznie nic nie pasuje i narzekanie od rana do nocy
vw audi nazywani sa wiesniakami bmw tak samo oplami jezdzi bidota itd
ja nie wiem na innych forach jakis poziom jest tu jakies takie polaczkowanie i bitwa na slowa jeden drugiemu musi doje..c
zrobili piekne auto ci nadal pieprza glupoty trzy po trzy
ciagle jakas wyzszosc alfy nad innymi markami co to ma byc?to jakas zenada,zalosne nie wiem jak to nazwac
kazdy jest najmadrzejszy i kazdy by zrobil lepiej giulie jak tak to zapisac sie do alfy jako inzynier i tam dawac pomysly bo takich popierdulek nigdzie nie brakuje gdzie nic nie pasuje najlatwiej jest pic piwo przed monitorem i marudzic a to zle a tamto zle aaa ogolnie wszystko do bani ja bym zrobil lepiej
nie ma aut idealnych i nie bedzie
Cytat
Po trzecie, żartobliwym tonie pokazałem Ci filmik z toru gdzie były widoczne różne marki. Trzy samochody się nie spisały; w tym dwa, które skończyły na lawetach i jeden pod płotem i dziwnym trafem wszystkie trzy to były właśnie BMW.
bmw nie trzyma sie drogi trzymajcie mnie samochodem jedzie tez kierowca wystarczy glupie poslizniecie sie bmw i juz bmw sa blee
mialem w zyciu pare beemek i pare alf tak samo sa to swietne auto i nie ma tu wyzszosci jedna marka ma cos fajnegoi druga
wszystko zalezy jaki kierowca siedzi a nie samochod
jak bmw slabo trzyma sie drogi to nie wiem juz jakie auto dobrze trzyma sie:edziabijekula:
wystarczy ze ŁOŚ wsiadze do bmw i potem dziwic sie ze na lawecie jedzie
Zobaczymy jak będzie z otwarciem zamówień i kiedy zobaczymy pierwsze egzemplarze na żywo...ja stawiam, że to będzie luty 2016
Z 8c problem jest chyba taki, że ma za dużą moc, a za krótki rozstaw osi.. dołożenie gazu w zakręcie powoduje walkę z samochodem.. :)
Odnośnie filmu z postu #2997 znakomicie ujeli jak rodzi się nowa Gulia i z potężnym rykiem silnika objawia się światu, a potem ta błoga cisza przez którą dostojnie płynie anielska piękność. Film robi wrażenie.
Kolega na 302 stronie przedstawił zdjęcia białej / kremowej Gulii, patrząc na przód bardziej trąciło mi hełmem rycerza Imperium ze Star Wars niż M3 od BMW.
Panowie ale bez przesady, jeżeli Alfa nie ma ukrytych tylnych klamek i jak pająk sześciu soczewek, to nie znaczy ze jest podobna do BMW. Kto jak kto ale Włosi disigerskiego plagiatu nie zrobią, to jest domena chinoli i ich terakotowych aut.
PS zapewniam że na żywo będzie się lepiej prezentowała niż na zdjęciach. Serdecznie pozdrawiam wszystkich alfaholików i gorąco oczekuje nowej linijki - wiersza na forum ze słowem Gulia.
Po edycji:
Obejrzałem ten filmik "risa" na temat craschfaili z Nurburingu i doszedłem do wniosku ze kazde BMW ma trakcje i prowadzi się jak wózek z hipermarketu. Pozdrawiam