A ten gość na śląsku jak ustala grubość podkładek schimujących ?
Printable View
A ten gość na śląsku jak ustala grubość podkładek schimujących ?
Ma chłop swoje patenty. Od 40lat w skrzyniach siedzi jak nie lepiej
Ale technologia się zmienia. Jak na stożkach ustawi na oko napięcie wstępne to skrzynia długo nie pożyje. Jakiś czas na pewno pojeździ.
Ja robiłem w "Sprawne biegi" w Komornikach. Za łożyska i przesuwki wszystkich biegów płaciłem 2100. Skrzynia rozebrana na moich oczach więc wszystkie bebechy można sobie pooglądać jak dostarczasz osobiście (łącznie z mechanizmem różnicowym) :)
Witam
Panowie przyszedl czas na wymiane skrzyni biegow i teraz mam pytanie czy m32 od 16v pasuje do 8v czy cos trzeba kombinowac?
Tak, m32 w 8V i 16V nie różni się niczym. Oczywiście dotyczy to tylko i wyłącznie AR 159, od opla to już inna bajka. Pozdrawiam.
Dzieki kolego za odpowiedz.Pozdrawiam
A z Cromy też pasuje ? czy nie
Racja. BTW z Cromy to pół bebechów pasuje do 9tki
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Panowie sorry za wprowadzenie w błąd właśnie rozmawiałem z typem który zjadł zęby na m32 i od Fiata Cromy nie podejdzie do 159. Reasumując do 9tki musi być od 9tki i innej opcji niema.
Panowie, mam taki problem ze skrzynią. Po odpaleniu na zimnym silniku, słyszę terkotanie, ale nie to typowe dla dwumasy (gotujących się kartofli) tylko jakby jakaś metalowa część dostała wibracji i obijała się o inny kawałek metalu. Przy wciśnięciu sprzęgła milknie bądź jak do tej pory, przy próbie "zapięcia" biegu bez wciskania sprzęgła. Dzisiaj wracając z pracy zauważyłem, że problem się pogłębił i przy hamowaniu silnikiem coś puka, a podczas jazdy terkocze. Zajechałem na parking pod domem, wrzuciłem luz, słyszę standardowe terkotanie/chrobotanie, przesuwam gałkę zmiany biegów w stronę 1 bądź 3 ( już nie pamiętam, z resztą nieważne bo przy próbie zapięcia któregokolwiek biegu jest to samo) i słyszę ten dzwięk co na filmie z linku.
https://uploadfile.pl/pokaz/1659927---wtjz.html
Teraz pytanie w celu upewnienia się, czy to skrzynia do regeneracji ? Czy jest szansa, że zerwało poduchę ? Bądź jeszcze coś innego. Bo nie mam/nie miałem typowych objawów m32. Drążek przy dodawaniu/odejmowaniu gazu się nie rusza , problemu z zapinaniem biegów nie mam i nie miałem, szumieć nie szumiało itd.