gdzieś widziałem zaślepki już z uszczelnieniem, ale sam jakiś czas jeździłem z samą blachą i nic mi tam nie świszczało
Printable View
Jeździ ktoś na samej tylko zaślepce? Co o tym myślicie? Może ma ktoś linka albo jakieś info gdzie i za ile można kupić zaślepkę z uszczelnieniem?
Tylko w ASO
http://allegro.pl/56-oryginalna-zasl...732202937.html
tu jest za grosze, samouszczelniająca
oo znalazles na allegro orginal super za pare dni sobie zamowie ;)
Ja chyba też tylko muszę sprawdzić czy nie mam czasem zaślepionego egr-a bo nie sprawdzałem :)
Mam problem z mocą na niskich obrotach. W zasadzie to po podłączeniu kompa wyświetla mi EGR 4%, czasami ruchy delikatnie.
Poniżej załączam screenshot. Czy miał ktoś podobny problem. FIATECUSCAN nie monituje błędu egr. Proszę o pomoc
Raczej problemem jest zmienna geometria poczytaj podwieszony wyżej temat MCSF co z tym zrobić. A zaglądałeś do tego zaworu - czyściłeś?
Czy ktoś wie jak wpływa całkowite zaślepienie (z wyłączeniem programowym) EGR w silniku 16V na pomiar składu spalin podczas przeglądu?
W niedawno nabytym Crosswagonie mam kolektor bez klap, a więc ktoś już zrobił z tym porządek. Auto lubi czasem puścić czarnego bąka przy depnięciu z niskich obrotów. Korekty wtrysków prawidłowe, turbo i przepływomierz też działa jak powinny. Czasem EGR się przycina i pewnie to przyczyna bąków. Zamiast walczyć z tym co jakiś czas wolę od razu zaślepić na dobre. Obawiam się tylko że będzie miało to wpływ na skład spalin podczas pomiaru na przeglądzie. Na pewno kolektor bez klap pogarsza tą sytuację ale możliwe że całkowite zaślepienie pozwoli zmieścić się w normie?
Wiem że w kraju to łatwy do obejścia temat ale tu gdzie teraz mieszkam bywa troszkę trudniej. Jakieś doświadczenia z pomiarem spalin z i bez EGR?
kolektor bez klap pogarsza sytuację, jeżeli jest cały w sadzy
kiedy wywaliłem u siebie ten durny układ, demontowałem i dokładnie wyczyściłem kolektor
praktycznie nie dymi, chociaż zapach spalin inny- nie robiłem pomiarów :P