A co myslicie o takiej sprawie jak Alloygator do ochrony felg?
Printable View
A co myslicie o takiej sprawie jak Alloygator do ochrony felg?
Ostatnio zakładałem klientowi, bo poprzednie zniszczył...no i właśnie - zniszczył, a jak zniszczył, to wg mnie wyglądało to bardzo słabo, bo plastik był popękany, poszarpany, a felga pod spodem i tak uszkodzona.
Także jak dla mnie, to ma to sens jeśli ktoś chce dodać kolor na rant i generalnie nie uszkadza felg.
Giulia i jej zimowe buty.
Załącznik 262378 Załącznik 262379
Możesz zrobić jeszcze zdjęcia jak będzie obuta? Czy możesz zrobić też zdjęcie nie od frontu, tak aby było widać jak kształtuje się jej głębokość?
Będę bardzo wdzięczny ponieważ ta felga to jest mój najmocniejszy kandydat do zakupu.
Jakie dokładnie to są felgi? w sensie szerokości i ET?
Załącznik 262421 Załącznik 262422
Koła zmieniam za około 2 tygodnie. Wymiary widać na zdjęciu. Pozdrawiam
Jakie ET Powinny mieć felgi 18” dla Giulii Veloce żeby nie były zbyt mocno schowane w nadkolu? Znalazłem PSW Dubai szerokość 8” i ET 40. Ten sam model 19” ma ET 34. A jeśli nie te to jakie?
przecież PSW dubai 18" mają ET 34 - mam takie - i to jest ori ET. może mylisz z 17" w tym wzorze które wypuścili dla Giulietty (7.5"), one właśnie mają chyba ET40 czy 41.
A żeby bardzo dobrze wyglądało to przód i tył fajnie byłoby wysunąć jeszcze, bo tak wygląda tylko dobrze i nic więcej.
Ktoś z Was przerabiał temat zimówek do Giulii na 19"? 225 i 255, zakładaliście RF'ki? Pytam ponieważ wybór RF jest dosyć ubogi.
Ponieważ bez RF najlepsyz stosunek cena do jakości mają chyba te -> używam ich i naprawdę są na poziomie opon za 1000 natomiast nie ma ich w Rf i trochę się waham :( jakieś pro TIPy?
To może w opisie aukcji jest błąd, chociaż gość sprzedaje w tej samej cenie dwa komplety, jeden z ET40, a drugi ET33. Analogicznie dla kolorów srebrnego i czarnego.
Jeżeli wyglada dobrze, to chyba mi wystarczy - nie będę zakładał dystansów na zime, chyba ze faktycznie głęboko by siadły
A ja chciałbym zapytać o to co kupić na lato na 19" z szerokim tyłem (225/40R19 i 255/35R19). Chyba wezmę bez RF tym razem, chyba że macie inne opinie. W przeszłości bardzo byłem zadowolony z GoodYear Eagle F1 Assymetric 3 (w 159 TBI po chipie). U żony mam Michelin Piot Sport 4, są OK ale szału nie robią mimo że auto ma 150HP tylko. Może 4S ewentualnie? Coś innego?
Nie jeżdżę dużo - na sezon ok 8tyś km, więc nie muszą to być opony które zrobią 50-60tyś km, wystarczy jak zrobią np 30tyś przy dynamicznej jeździe. Ważne żeby się super kleiły do drogi (również na mokrej nawierzchnii indeksy typu A lub B), były pewne jakościowo (premium) i w miarę ciche (preferowane <=70dB). O spalanie nie dbam.
Sprawa jest taka że przypuszczalnie GDDKiA zapłaci mi za wymianę kompletu opon - roszczenie w toku.