Ktoś wie czym się różnią tarcze: 51767380 od 51760274?
Printable View
Ktoś wie czym się różnią tarcze: 51767380 od 51760274?
Dzisiaj założyłem tarcze i klocki zimmermanna. Kumpel mechanik, z którym wymieniłem komplecik powiedział żebym przez pierwsze 200 do 500 km bardzo delikatnie traktował pedał hamulca. Trochę dzisiaj wysłuchałem w warsztacie historii o zwichrowanych tarczach przez nieumiejętne docieranie.
Witajcie zastanawiam się nad tarczami 330mm ATE Lub ZIMMERMAN bo mam BREMBO i klocki FERODO i strasznie piszcza już nic nie pomaga nawet zmiana klocków oryginalnych z ASO. Teraz stawiam winę na tarczę, może ktoś doradzi czy brać ATE Lub ZIMMERMAN co by nie piszczaly jak oszalale.
Tak założyłem klocki z ASO nawet i też piszcza miałem nawet stare TRW też piszcza. Obstawiam tarcze. O klockch GALFER lub ATE CERAMIC słyszałem cena ok.400zł a tarcz nawiercanych się boje bo lubią pekac.
Załóż gładkie Zimmermanny i klocki Galfera. ATE Ceramiczne hmm....[emoji38] nie mają podejścia nawet do Galfera.
Ja jeżdżę na wierconych tarczach (nie nawiercanych) od 2007 roku, w różnych atutach i nic nie popękało. Wybór należy do Ciebie.
Do zwykłej jazdy, gładkie Zimmermanny w zupełności wystarczą.
Mam właśnie takie w 159 w rozmiarze 330.
Dlaczego nie wiercone? Alfa to auto do normalnej jazdy, dziury w tarczach jej nie potrzebne [emoji3]
No wolałbym gładkie i chyba zdecyduje ZIMMERMAN. Klocki mam nowki z ASO. A jak dalej będą piszczec zakupie GALFERY
Raczej nie zaleca się zakładać starych klocków do nowych tarcz... Ale jak chcesz. Jeśli już musisz je założyć, to zeszlifuj powierzchnię klocka, aby pozbyć się starego syfu.
Chciałbym tylko zauważyć, że piszczenie klocków nie koniecznie oznacza problem z klockiem/tracza. Piszczą, ponieważ pojawiają się wibracje, źle się układają. Robiłeś swap, prawda? Regenerowales zaciski, czy montowałes je od razu na auto? Poszła pasta montażowa? Klocki mają wkładki antywibracyjne?? Zacznij od tego, bo jak wyrzucisz 400 zł na tarcze, później 400 na klocki i będzie piszczeć, to się wku@#&sz [emoji3]