Wg vin masz wahacz z grubym sworzniem, więc ten z MM nie będzie pasował
(nie powinien - chyba że jest błąd w ePer... )
Spróbuj SRL-a po 160 zł , firma na Topie ;)
Printable View
Dziwne, że MMirelli nie ma przedliftowych. Odlew i tuleje są dokładnie takie same w ori tylko jest różnica w sworzniu. Wniosek jest taki, że MM robi oba jako ori. Pytanie jak sytuacja wygląda z dostępnością części na rynku.
Spróbuj SRL-a po 160 zł , firma na Topie ;)[/QUOTE]
kumpel z aso Fiata poleca mi TRW , mówi że dostane gwarancję więc nie ma się co przejmować jak bedzie coś nie tak to bez problemu będzie wymiana na nowy , mówi też żebym od razu dolny wymienił bo po wymianie górnego zaraz dolny puści
Może tak...
MM ma w ofercie wahacz z cienkim sworzniem nazywany obecnie tutaj poliftowym,
natomiast ja go miałem w sprzedaży klika lat temu i wtedy przypisałem go jako "stary typ" (w tej nomenklaturze przedliftowy)
zobacz zresztą u mnie na stronie :
http://autosklep24.pl/pl/p/Wahacz-pr...y-s.-typ/14815
Wtedy , jakieś 3 lata temu nie była tak rozdmuchana sprawa słabej jakości wszelkich zamienników,
i MM było "drogim zamiennikiem" na którego cenę Klienci się krzywili, a nie ja teraz pretenduje do "taniego oryginału" :)
Niestety, nie zrobiłem zdjęć drugiej strony wahacza, tych wszystkich napisów itd ...
Później pojawiły się wahacze z grubszym sworzniem które wg mnie z Magneti nie występują.
Zresztą , sprawdziłem teraz w katalogu MM i nie ma ich tam.
No a teraz znów wahacze mają cienki sworzeń , dlatego właśnie Kolegę powyżej zapytałem o vin
bo posługując się określeniem przed i po liftcie można źle sie zrozumieć.
Dodano po 16 minutes:
kumpel z aso Fiata poleca mi TRW , mówi że dostane gwarancję więc nie ma się co przejmować jak bedzie coś nie tak to bez problemu będzie wymiana na nowy , mówi też żebym od razu dolny wymienił bo po wymianie górnego zaraz dolny puści[/QUOTE]
Na miejscu mamy (lub miewamy :)) RTS-a , Lamfordera , Vemę, TRW , Fast :
http://autosklep24.pl/pl/c/Wahacz%2C...ahacz,alfa,159
Na wszystkie były reklamacje, na TRW na stukający sworzeń kilka razy, być może teraz coś się poprawiło.
Vema obiecala poprawe jakości ... . Pozostali przyjmuja reklamacje i wymieniaja i nic nie obiecuja :)
Reklamacji nie bylo na MM , oryginal , Teknorot i SRL ( ten ostatni dopiero sprzedany więc wszystko przed nami)
Jeśli serwis wymieni Ci w ramach gwarancji ten wahacz gratis to ma to sens, jesli każą Ci placić to trochę słabo.
Dołu wydaje mi sie że nie ma sensu wymieniać "ot tak" ale ja jestem sprzedawcą a nie mechanikiem i mogę nie mieć racji :)
Gepard, ja lepiej jutro suwmiarką dobrze pomierzę ten wahacz - bo te ich opisy to chyba tylko sugerować mają zastosowanie :)
Nikoś nie ma sensu kupować TRW ... a jak Ci padnie po 2.5 roku ? Szkoda kasy. Po cholere wymieniać dolny od razu ? Nie ma sensu. Ja wymieniałem tylko górne 5 i 4 lata temu i dolne są ok do tej pory.
kurcze czytając posty o górnych wahaczach dochodze do jednego wniosku : że nie wiadomo co kupić :confused: (nie mówie o ori wahaczach)
jeżeli TRW wytrzyma około 2,5 roku to kiszka czyli na moją jazdę alfa to jakieś 25 tyś.km bo bella na razie służy mi tylko w weekendy a w zimę będzie stała w garażu i czekała na wiosnę
Jak TRW wytrzyma Ci 2,5 roku to ja bym się cieszył, mi nawet rok nie pociągnął a nie zrobiłem nawet 10kkm.