Heja :) Moze byc tak ze koncem sierpnia lub poczatkiem wrzesnia wybiore sie do cinsoftu i bede wracal odrazu do IE :) Albo do tego czasu kupie AR SW 159 Ti i nie bede jechal :)
Printable View
moje marzenie jako drugie auto od lat :)
- - - Updated - - -
Sprawdz duze bezpieczniki na klemie - ja tak mialem u znajomego w 156 jakies 2 tygodnie temu - 60 wywalilo - wymieniona i po problemie a juz myslelismy ze bedzie trzeba zdejmowac sterowanie abs`u na pompie :)
- - - Updated - - -
Jesli ma 02 i srodek po F/L to bedzie mial VDC chyba ze komus kiedys sie chcialo i zmienial pompe ABS`u razem z wiazka
- - - Updated - - -
A po co odrazu do cinsoft`u - nie wiem ile tak kasuja ale chlopaki w http://www.sportchip.ie/ robia to samo i na "miejscu" na wyspie - biora 250e
Bateryjki nie naladowalem lecz przed chwila probowalem zapalic na innej baterii z fiesciny ktora nie miala problemow :P i niestety dalej nic, bezpieczniki przy AKU tez sprawdzilem i sprawdzilem stan stykow na przekaznikach i wygladaja na dobre wiec nie mam pojecia co jest :/
A moze wyciagnij BSI i sprawdz czy w srodku cos wilgocia nie zaszlo.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
BSI ?? chodzi o skrzynke z bezpiecznikami czy o kompa ??
PS: przeczyscilem styki na przekaznikach i kostki przeczyscilem WD40 niestety nic :(
BSI to druga puszka za puszka bezpiecznikow wpinana w nis. Zreszta do BSI wpinasz zlacze od kompa
Problem rozwiazany sprawa byla tak blacha ze az smieszna :P masa na silniku byla nie dokrecona :P moja wina, jak skladalem glowice, ale siara :D najwazniejsze ze juz wszystko gra :D
Kurczę, żałuję że dopiero po powrocie przypomniałem sobie, że jest temat o Irlandii... Końcówkę zeszłego tygodnia i kawałek weekendu spędziłem w Bray/Dublinie i obcinałem wszystkie AR jakie spotykałem na drodze, ale ramek AH jakoś nie odnotowałem nigdzie.
Za to na pocieszenie miałem koleżankę na parkingu:
Załącznik 93752
Byles z autem ? ;) ja nie mam ramek ;) sadze ze ramki na tylko Jony ktory mieszka w Polnocnej ;)
Moja bella to prawdziwy globetrotter, zatem nie mogłem być bez niej;)
Nie tylko ja,ale i Eliat śmiga na klubowych :) w spocik w Bray przełożony na 28 z tego co pablo pisał :)
No to tym bardziej szkoda!
To faktycznie byłoby epickie spotkanie np. na promenadzie z Bray Head w tle;)
PS. Swoją drogą najwięcej zanotowałem tam 156 i GT. Ze 159 jest nieco gorzej - pierwszą zobaczyłem dopiero drugiego dnia, ale za to miała "wejście", bo było to pod pubem Johnnie Fox's:)
[QUOTE=czester085;1169660]Szkoda że nikt o tym nie wiedział, napewno w bray udało by się zebrać parę furek!!
Moja pani się obrazila, buuu.
Na zimnym jest ok, na rozgrzanym silniku gaśnie. Można odpalac co 5 minut na chwilę.
wymien czujnik polozenipoa walu korbowego, mialem to w 147 zonki, czesty problem, dobrze ze po ostygnieciu mozna skokami po pare kilometrow do domu dojechac, pozdro
Dla wszystkich zainteresowanych i byc moze chetnych.
Spotkanie ICCI zostalo z roznych wzgledow przesuniete na 19 Maja - mam nadzieje ze kilku z was sie pojawi
http://italiancarclubireland.com/icc...tart=40#p14199
- - - Updated - - -
A i jeszcze Alfaowner organizuje spotkanie w czerwcu: http://www.alfaowner.com/Forum/republic-of-ireland/376334-ao-republic-of-ireland-dungarvan-to-the-vee-9-june.html#post5302544
Ze nie ma takiego tematu to zapytam tak z głupiego więc nie karćcie mnie od razu :)
Za kilkanaście dni lecę do IRL.. mam nagraną robotę, mieszkanko u wujka także o tyle jestem spokojny
Chciałbym się dowiedzieć co muszę wiedzieć/mieć/posiadać zeby wszystko było ok
Z tego co wiem np mogę na PL prawku śmigać ale zeby jeździć autem czyimś to jakieś ubezpieczenie trzeba mieć?
Ogólnie prosiłbym kogoś kumatego o oświecenie mnie w "ABC IRL" :) Będę wdzięczny i jak kupie tam w przyszłości belle to i na spota zawitam także odwdzięczę sie kolegom z forum :)
Mazesz smigac na PL prawku. Ubezpieczenie dopisane jest do kierowcy a nie do pojazdu. Do tego musisz podatek drogowy oplacac w zaleznosci od pojemnosci do czerwca 2008 a od w zaleznisci od emisji spalin. No i standartowo przeglad musi byc.
W jaki rejon Irlandii zawitasz?
- - - Updated - - -
Na polskim prawku możesz śmigać a codo uzbezpieczenia to jesli masz zniżki w PL to podjedz do ubezpieczalni i niech Ci je wydadzą,większość towarzystw honoruje znizki z PL.
- - - Updated - - -
No to w maju myśle,że zawitam :)
- - - Updated - - -
Kiedyś to może i było mało,ale teraz już troche dziewiątek śmiga przynajmniej u mnie na północy :)
Fakt, Giulietty nie widziałem żadnej. A Mito może raptem 2:/
Co ciekawe to Angole mają sporo AR i bardzo dużo z nich w pakiecie TI.
Jony88 do Dublina lecę 17go i mam nadzieję ze dłużej tam zawitam :)
Ktora czesc dublina? ;)
Aha u mnie to sporo jest 159 ;) widzialem pare mito i zuliette tez;)
- - - Updated - - -
Aha...dzisiaj wreszcie auto odbieram...
Alfina wrocila do domu :)
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Johny kiedyś napewno :) najpierw się tam muszę ogarnąć...
Która strona Dublina?
Powiem Ci nie wiem jeśli ta cyfra "11" po Dublinie w adresie określa część to w tej części ;p
Konkretnie to Finglas
11 to blisko mnie ;)
D11 czyli min. Finglas i Ballymun to bardzo interesujące dzielnice Dublina:) jeśli masz zamiar przyjechać autem na polskich szyldach to nie polecam! ale np. do Ikei będziesz miał blisko:)
No autem nie jadę ale moze w przyszłości AR zakupie tam :) wszystko wyjdize w czasie
Ikea to mało interesujący sklep :D a co tam jeszcze ciekawego się dzieje??
"Bardzo interesujące dzielnice" ?? Mów dalej :D
Jak to mawial znajomy...tam dzieci pukaja do dzwi glowami i wyznaja boginie plonacego auta ;)
Swoja droga widze ze kolega z okolic Jonego pochodzi ;)
Nom Jony niedaleko mnie mieszka ale tez sie poznaliśmy w sumie na forum :P
ale można powiedzieć ze "swój chłop" :)
Płonące auta :D... ciekawie ciekawie he he