Dobra, dzięki za porady, jak się uda poszukam TI z 1.9, jak nie to trudno, wezmę Eibachy. Co do komfortu, ja mam 18/225/45 i nie narzekam, jest bardzo ok :-)
Printable View
Dobra, dzięki za porady, jak się uda poszukam TI z 1.9, jak nie to trudno, wezmę Eibachy. Co do komfortu, ja mam 18/225/45 i nie narzekam, jest bardzo ok :-)
Rozumiem, że będziesz polował na używki ti? Wydaje mi się, że to słaba opcja. Dostaniesz pewnie wymęczone sprężyny, które będą tak samo siedziedzieć nisko jak eibach -30mm, jak nie niżej a do tego będą wyeksploatowane i pewnie droższe niż nowe eibachy...
Ale Twój porfel i Ty decydujesz:)
Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk
No cóż, przekonałeś mnie... :-) Mam nadzieje, że jakoś wyjadę z garażu podziemnego :-)
Ten to poszedł w lołrajda..:)Załącznik 191380
A jemu to się nie wysr..ły miechy?
No coś mu jest z air ride bo z wkręconym hakiem parkuje.
Odniose sie do tematu eibach pro kit:
Mam te springi juz ładnej paredziesiat tys km. Auto poszło -35. Komfort bez zmian,prowadzenie na zakreatach znacznie lepsze. Przejazdy na nierównosciach bez zmian. Auto jest sztywniejsze,ale nie twardsze. Tak bym to okreslił. Polecam bez dwóch zdan.
Dokladnie tak jak piszesz. Alfa niby ma "sportowo" zestrojone zawieszenie, natomiast w moim odczuciu bardzo lubi przecgylać nadwozie w zakrętach. Pewnie to zjawisko jest spotęgowane przejściem na 19", co znaczaco podnosi środek ciężkości w góre. Efekt był taki, że świeże i bardzo lepkie opony michelin pilot super sport 235/40/19, nie wydawały nawet najcichszego pisku, świadczacego o utracie przyczepności a nadwozie tak mocno się wychylało, że miałem wrażenie, iż zaraz posypoa się iskry od progu tracego o asfalt albo , że zaliczę piękny dach. Eibach zrobiło mega robote jeśli chodzi o zaufanie i czucie auta w łuku. Rozważam jeszcze zakup drażków stabilizacyjnych od eibacha, żeby te pozytywne efekty w zakrętach wzmocnić.