Jaki błąd?? Wszystkie numery się zgadzały ze starym termostatem Termostat jest Beru czy jak to tam się pisze z tego co wiem wsadzano takie na pierwszy montaż. A to numer ricambi z pudełka 46795667
Printable View
Jaki błąd?? Wszystkie numery się zgadzały ze starym termostatem Termostat jest Beru czy jak to tam się pisze z tego co wiem wsadzano takie na pierwszy montaż. A to numer ricambi z pudełka 46795667
Kolego firma Behr produkuje zamienniki - nieuczciwi sprzedawcy z allegro twierdzą że to oryginały, bo podobno firma Behr dostarcza termostaty na pierwszy montaż. Nawet jeśli tak jest to podobnie jak w przypadku wahaczy TRW (który też dostarcza oryginalne wahacze na pierwszy montaż) jest różniżca pomiędzy oryginałem i zamiennikiem.
Zobacz ile kosztuje zamiennik Verneta do twojego silnika:
VERNET 6826.88 cena 356,70 zł
http://ekatalog.intercars.com.pl/
Z tymi termostatami to tak samo jak z przepływomierzami "oryginalnymi inaczej"
Wiem co ile kosztuje.. Nie kupuje na "łapu capu" Wejdź sobie na aukcje tego gościa i popatrz na przedmioty nigdzie indziej takich rzeczy nie dostaniesz poza serwisem
(chociaż pewnie i tak będziesz się upierał przy swoim) i vice versa :)
http://www.allegro.pl/show_user_auct...008886&p=6&p=0
Cena mnie satysfakcjonuje, działanie również w aucie jest ciepło, silnik jest dogrzany jak dla mnie bomba!!
To że działa to chyba nic dziwnego (tym bardziej że czujnik temperatury ma dobry kontakt z masą - on jest przyczyną robieżności między wskaźnikiem kabinowym sterowanym masa, a tm co widzi ECU), ale nie pisz że to oryginał bo wprowadzasz ludzi w błąd.
Skąd możesz wiedzieć czy to oryginał czy nie.. Jestem przekonany że gdy bym dał Ci dwa takie same termostaty jeden oryginalny a drugi nie jestem pewien że ich nie rozpoznasz.
Wydaje mi się że większość osób wybrała by ten termostat który ja kupiłem, niż miała by zapłacić drugie tyle w carserwisie.
Jeśli ten termostat jest rzekomo podrobionym bublem i jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to sorry.
Wydaj mi się że prowadzenie dalszej rozmowy na ten temat nie ma sensu.
Kolego po cenie - dokładnie tak samo jak w przypadku przepływomierzy. Nie pisałem że kupiłeś bubel, tylko zwróciłem uwagę abyś nie pisał że to oryginał. A dlaczego ważne czy to zamiennik czy oryginał, bo zamienniki maja w JTD inną charakterystykę pracy - temperatury przez ciebie podawane moga sugerowac, że ktoś ma uszkodzony oryginalny termostat.Cytat:
Napisał adriano166
Maciek156 wielki szacunek dla ciebie za twoją wiedzę i porady cieszy mnie fakt ze jest taka osoba jak ty co umi doradzic ale tak mysle ze te firmy ktore podałes biora wiekszą marzę za swoje produkty i z tego powodu mogą byc takie kolosalne róznice cenoweCytat:
Napisał Maciek-156
Maciek - ten tanifiat z allegro sprzedaje chyba wszystko sygnowane jako ricambi originali. A że ma super tanio? Może ma mniejsze marże i tanie źródło? Przecież na częściach w IC narzut jest jakieś 150%. To jak on da narzut 50% to jest o 60% tańszy od tego kto daje narzut 150% - trochę matematyki się kłania ;)
Ten tani fiat to sprzedaje i oryginalne częsci i zamienniki - często przy zamiennikach reklamuje, że ich producent to jest dostawca części na pierwszy montaż. To jest jak z oryginalnymi przepływomierzami Boscha z allegro - ktoś sprzedaje taniej niż hurtownia Boscha...
Żeby nie zakładać nowego tematu, to ja napiszę, jak to wygląda u mnie:
- w czasie spokojnej jazdy w mroźny dzień wskazówka ledwie odkleja się od "50", niezależnie jak długo się jedzie - do 70 raczej nie dochodzi
- przy jeździe na autostradzie z predkością 130 - 160 km/h temperatura wzrasta i wskazówka jest gdzieś w połowie między 70 a 90
- w czasie długotrwałej jazdy w korku - potrafi przekroczyć dobrze 90, dobijać powoli do następnej krski, wtedy, żeby się nie zagotowało włączam grzanie, żeby spadła
- przy temp. ok 10 stopni na drodze postój auta na luzie powoduje bardzo powolny wzrost temperatury - jeśli długo się postoi to nawet powyżej 90 stopni
- czy na mrozie też wzrasta na postoju - nie jestem pewien
- po włączeniu klimatyzacji temperatura na postoju przestaje wzrastać
- wiatrak działa
Jakieś sugestie? Termostat? Ale jak: bo gdyby się zaciął zamknięty, to by się zawsze grzało, a gdyby otwarty, to nie zagotowywałoby się w korkach, nie?