Jak to nie Rafał?! :P
Printable View
164 i 155 sa klasykami :D
Rafał 164 to świetne auto i sam myślę o kupnie mk1 w niezłym stanie. Szukam u Niemca , ale ceny tam są dużo większe niż u nas. Była kiedyś na allegro 164 mk1 srebrna z Niemiec za małą kasę. Szkoda że nie mogę znalezc ogłoszenia:(
Ja się zacząłem zastanawiać nad 33 Q4, jak to jest z tym napędem? Coś ala subaru? I jeszcze jedno, jak padnie silnik to idzie włożyć motor od subaru 2.0 najlepiej wolnossące? Z jaką skrzynią to spiąć?
Alfa z silnikiem Subaru, genialne...
Patrząc na wyceny firm ubezpieczeniowych i porównując je z rzeczywistością to 147GTA już jest kultowa:)
Dziadostwem to był CITROEN 2CV - szyby otwierane jak w kredensie, zamiast siedzeń namiastka leżaka...I Co z Tego że szajs??? Dzisiaj to samochód kultowy, klasyk i zarazem perełka... Z nutą upierdliwości stwierdzam, ze tacy ludzie, jak TY wychodzą z założenia ,że wszystko co "NEMECKE" to Jest ALLES GUTE a co polskie to Scheiße - Masz prawo (Polska to wolny kraj). Bez urazy oczywiście bo nie o to mi w tej wypowiedzi chodzi. Przecież Owczarki niemieckie też są najlepsze, bo ponoć po niemiecku szczekają...:) Podejrzewam, że nie miałeś nawet okazji dłuższy czas jeździć tymi samochodami a chcesz je oceniać. Fiat 126 jak miał premierę we Włoszech to był wtedy nowoczesnym samochodem - tak wtedy samochody tej klasy budowano...Sylwetka poloneza też nie była żadną przestarzałą w czasach gdy poczciwy BOREWICZ miał premierę. Innym tematem jest to, że zbyt długo klepano te modele... Dzisiaj też niektóre firmy stosują tani myk by wprowadzić nową generację modelu danego samochodu. Przykład?? VW Golf - W zasadzie Golf 4 , 5 , 6 i 7 to różnią się nieco przetłoczeniem blach i drobnymi nie zawsze udanymi modyfikacjami silnika do którego dokładano czujników i kabelków. Chyba Niemcy brali przykład z konstruktorów i inżynierów z FSO - polonez tak samo ewoluował jak golf..:D Pozdrawiam