a co myślicie o dystansach?? może założyłbym dystanse?
Printable View
a co myślicie o dystansach?? może założyłbym dystanse?
Jeśli dystans spowoduje, że felga nie będzie ocierała o zacisk ani nie wyjdzie poza obrys nadkola to nie widzę przeciwwskazań.
Panowie - aby nie zakładać nowego tematu:
Felga aluminiowa 18" 5x108 8,5J ET38 - przypasuje do 166?
Jak z oponami? 225/40/18 beda ok?
Witam
Taka sytuacja:
Chciałbym kupić nowe śruby do kół. Niby rozstaw felg jest taki jak powinien, ale dotychczas w koło wkręcone były śruby z ruchomym stożkiem (pływające). Postanowiłem, że nowe też będą takie. Chcąc podejść do sprawy "uciwie" zmierzyłem długość gwintu, zweryfikowałem z ePER'em i znalazłem odpowiednie śruby. (ciut dłuższe, ale OK).
Problem natomiast pojawia się przy śrubach zabezpieczających, które muszę wymienić. Większość śrub zabezp. z all...o da się odkręcić wielofunkcyjną nasadką z castoramy, albo klucz do nich wygląda jakby nie miał zamiaru tych śrub raz wkręcić, a co dopiero wykręcać przynajmniej raz na sezon.
W skrócie poszukuję śrub zabezpieczających łączących kilka cech:
1. M12x1,25
2. dł. gwintu 25,5mm lub ciut dłuższe
3. stożek ruchomy
4. pierścień zabezpieczający, który nie dopuści nasadki uniwersalnej (najchętniej obrotowy)
5. kategorycznie odpadają śruby z "kwiatuszkiem", które odkręca się kluczem z "wygiętą blaszką", która (wiem z doświadczenia) czasem woli zostać w śrubie niż przy kluczu.
6. Bardzo mile widziane w wersji "chrom"
Jednym zdaniem miałoby to być połączenie tego z tym
Z góry dzięki za zainteresowanie tematem.
Czy istnieje w ogóle taka kombinacja? Może ktoś gdzieś widział, może wie gdzie kupić...
Szukam zimówek do AR 166 2.5 V6 '01...znalazłem stalówki 16"x6" ET41 i się głowię cały dzień czy w ogóle wejdą na zacisk... ktoś wie jakie ET muszą mieć felgi pod Brembo? PILNE
Pokaż foto to Ci powiem. Sam mam oryginały stalowki i brembo.
wysłane z WC
Wydaje mi sie ze et jest za duze, ale jutro Ci z rana sprawdze jak bede w garazu
Coś mi świta, że 36,5 powinno być, ale niech chłopaki potwierdzą
Witam Panowie!!!
Podpowiedzcie jakie mogę kupić alusy do mojej belli...szukam i jakoś nic mi specjalnie nie pasuje,a jak juz cos znajdę to drogie jak cholera. Chcę przeznaczyć coś w granicach 1500-2000 tys. Raczej nowe i dobrej firmy. Nie siedzę w temacie producentów felg więc trudno mi brać cokolwiek pod uwagę. Chodzi mi o 17" oczywiście. Musi dobrze wyglądać na aucie więc będę wdzięczny za jakieś foto waszych:)