Eeeee, a jaki jest problem z Shellem 5W-40 na GTL?
Printable View
Eeeee, a jaki jest problem z Shellem 5W-40 na GTL?
Żaden nie wytrzyma :).
Patrz, a są tacy co ciągle próbują ;) amsoil w przypadku niektórych olejów gwarantuje stałość parametrów do 15tys mil/lub przez rok. Ale chyba żaden z nich nie jest z serii 5w40 :P
Parametry nigdy nie będą stałe, co najwyżej po wzroście/spadku nadal się będą mieścić w określonych widełkach. I wg np. Alfy Selenia się będzie mieścić :D.
Panowie, a jak się ma pomiar ilości oleju bagnetem do jego rzeczywistej ilości w silniku? Wymieniałem ostatnio olej (z Mobil Peak Life 5W-50 po poprzednim właścicielu na Selenię StAR) i kupiłem tylko 5l nie wiedząc że 2.2 JTS mieści 5,4l. Mechanik wlał całość i powiedział, że to jest połowa skali na bagnecie co zgadzałosię z danymi - brakuje ~0,5l. Zanim wybrałem się po puszkę Selenii na dolewkę sam zmierzyłem poziom dwa dni pod rząd na zimnym silniku (robiłem po ~10km dziennie) - za każdym razem na bagnecie było idealnie maksimum! Czy mam do czynienia ze stereotypową wadą JTS-ów, czyli zapychaniem się przewodów i utykaniem oleju? :unsure:
10 km dziennie to nie za dużo. IMO silnik trochę zapuszczony po mobilu 5w50. Poza tym olej mierzy się na równym i chwile po jeździe wiec może na zimnym trochę dawać fałszywy obraz.
Btw ciekawy pomysl z tym mobilem. Dlaczego dla odmiany nikt nie zaleje 5w30/0w30 jakiejś sensownej firmy w ramach testow ;)
Dodano po 3 minutes:
errata. Jak jesteś z Ursynowa to skocz sobie na s2 i przegoń auto od puławskiej do konotopy i z powrotem z predkoscią ciut wyżej niż dozwolona. Pozniej poczekaj trochę z kilka i sprawdz poziom oleju.
Ja zawsze myślałem, że po dłuższym postoju, aż cały olej ścieknie do miski.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=160743&stc=1
Piotr,
Myślałem o 10 minutach żeby cały olej zdążył ściec do miski po teście autostradowym, ale skoro instrukcja jest az tak precyzyjna to 5 minut tez może być ;)