-
Jesteś z LBN? Odzywaj się na PW to posłuchasz jak u mnie chodzą zawory. Co do TB to jak był lany półsyntetyk to wlej valvo 10w60 jak jeździła na pełnym to tylko i wyłącznie motul 300v 15w50 ew millers cf 10w60 te 2 ostatnie są sporo lepsze od tego valvo jednak droższe i bardzo możliwe, że na nich będzie ciekła chłodnica oleju jak nie była od nowości wymieniana ;)
maks boost w overbooście powinien iść do 1.1 (jak był ruszany wydech i zegary nie są super dokładne to może na nich pokazać 1.2) - normalnie boost powinien być ok 0.9
@Futrzak
Czujnik od pierwszego cylindra na kablach nie ma żadnego wpływu na moc silnika... Sprawdzałem z czujnikiem i bez niego.
-
Mieszkam w lu :)
Jak narazie autko jezdzi dobrze ale musze w afr zainwestowac bo ciagle czuc jeszcze paliwko . teraz tylko kosmetyka srodka i olej niebawem vl vr racing .
Jeszcze mam problem z ecu poduszek nie lacza sie a silnik smiga z klikniecia
-
Szkoda kasy kupować afr lepiej gdzieś pojechać niech Ci zmierzą bo afr z dobrą sonda szerokopasmową tani nie jest a do codziennej jazdy nie jest potrzebny. Jak chcesz to znam osobę co ma innovate lc1. Paliwo czuć bo może masz pusty katalizator? Ogólnie to w tym silniku zawsze delikatnie przelewa bo wtryski chodzą w full group ale to jest lepsze niż jakby za małą dawkę dostawał. AR trochę zwaliła z mocą wtrysków w TB bo są one za słabe. Jak coś to jest Lubelskie Klub AR (lkar.pl) są różnego rodzaju spoty.
Jaki masz problem z ecu poduszek? Kabel przełączyłeś na airbag? Kostka od ecu poduszek jest pod tylną kanapą.
-
O to pewnie bym pdjechal na innovate i kabel przepinalem i kostka pod tym tez sprawdzana a na lkar.pl tez musze sie lognac
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
-
Nie laczy z ecu aif bagu nawet test nic niedaje a engine lapie z miejsca porty usrawione idealnie
-
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/03/298.jpg tal btw dzisejszy mod
-
zakupilem pierburga ktory mi podla kolega i zimaa blad wykasowalem z ecu podlaczam a turbo bije ledwo ponad 0.6 bara prad jest na wtyczce na jalowych obrotach ok 0.5 v
pozostane chyba przy mbc i pojade ja wysterowac na jakas sensowna wartosc
-
Sprzedam pierburga do tb sprawny sprzedaje bo zostaje przy mbc i regulatorze paliwa ;)