-
W Twoim aucie nie włącza się overboost, widać też spadające ciśnienie - sugeruje to, że jest nieszczelność w dolocie - trzeba sprawdzić najpierw manometrem czy przy określonym ciśnieniu aktuator wastegate rusza się o pożądaną odległość (dane są w serwisówce). Obstawiam, że mimo wszystko masz nieszczelność w dolocie - trzeba podpiąć kompresor z powietrzem który da ze 2 bary i zlać dolot pianą w poszukiwaniu nieszczelności.
-
Tak jak wspomniał kolega po tylu latach sprężyna od WG zmienia swoje własciwości i potem mimo sprawnego turbo samochód nie jedzie. NIestety nowego nie idzie dostać. Można albo dopasować z innego auta lub sztangę przerobić na gwint i ją w zależności od potrzeb skracać lub wydłużać. Ps. ja robiłem tą ostatnią wersję ale połamałem gwintowniki bo ta cholera jest mocno hartowana.
-
Od kilku tygodni borykam się z podobnym problemem - identyczne objawy jak w Twoim samochodzie (brak przyspieszenia i dławienie przy mocnym naciśnięciu pedału gazu, zwłaszcza przy wyższych prędkościach). Ponieważ temat Twojej naprawy kończy się bez konkluzji, to pytanie - co było przyczyną niesprawności w Twoim aucie?
-
Czołem. Przerobiłem prawie wszystko w moim TB diagnozując co było problemem a na koniec okazało się że przyczyną były kable. Przeładowanie wynikało prawdopodobnie z odpiętych przewodów podciśnienia.