Kurde gipsik tylko żebyś zdążył ją posklejać!!! Został nieco ponad tydzień! :)
Ja swoją też mam w częściach ale nie aż tak :sarcastic:
Printable View
Kurde gipsik tylko żebyś zdążył ją posklejać!!! Został nieco ponad tydzień! :)
Ja swoją też mam w częściach ale nie aż tak :sarcastic:
Dopiero teraz znalazłem czas może dziś uda się dokończyć tę stronę i od razu drugą dam radę chyba :)
A co do zlotu będziemy mieli gdzie podłączyć polerkę czy z agregatem przyjechać ???
Ja wezmę przedłużacz i chyba nam dadzą się wpiąć. Mam nadzieję :)
Marek , to zadzwoń może do tego ośrodka czy będzie możliwość skorzystania z dodatkowego prądu .
Nie widzę problemu aby w razie czego zrobić "ściepe" na prąd.
Przedłużacz też możemy przywieźć.
Czas dla majsterkowicza:
1. Czyszczenie egr i overbosta2. Diagnostyka 2,4JTD w celu wyeliminowania kopcenia.3. Naprawa otwierania klapy z pilota i centralnego.
4. Prezentacja polerki lakieru.5. Czyszczenie odpływu w podszybiu
Za cholere nie mogłem go dzisiaj znaleźć więc jak ktoś podpowie gdzie to cholerstwo jest to chętnie sobie zrobię.
Dziubek bierzesz szlauf i lejesz wodę na podszybie i patrzysz na grodzi gdzie wylatuje. Tak lokalizowałem i czyściłem u siebie :)
Gorzej jak nigdzie nie wylatuje, tylko kabina zaczyna pływać :D
Z tego co pamiętam na dole pod filtrem pyłkowym są spływy?
Danus poniekąd dobry pomysł ale tak jak pisze Tomaz gorzej jak wali do kabiny Skoro czyściłeś u siebie to podpowiedz chociaż gdzie to bo już znam 3 wersje: z lewej, prawej i pod filtrem :)|
Nawiązując do tematu "Mokry parownik" może Panowie zrobimy grupowe przetykanie otworów spływowych z konkursem "kto miał najbardziej zatkany"? ;)
Jak widać temat wiecznie żywy, poza tym chyba wspólny dla JTD, V6 i TS :)
Ok, to widzę że zamiast kilku godzin majsterkowania to będzie trzeba nim każdą wolną chwile wypełniać :sarcastic: tylko żeby pogoda dopisała.