Na górze V6 na pewno ze sprawną przepływką jedzie lepiej niż z odpiętą. Na dole to raczej kwestia nierównej pracy (na wolnych).
Printable View
Na górze V6 na pewno ze sprawną przepływką jedzie lepiej niż z odpiętą. Na dole to raczej kwestia nierównej pracy (na wolnych).
Mnie chodzi tylko o dół czyli od 1700-1800 jestem pewien, że było super, a teraz to czuję jakbym miał może ze 100KM, powyżej 3000 obr znów tnie do odcięcia.
Miałem na myśli, że jadę samochodem ze 100 konnym silnikiem, a nie że przy tych obrotach mam 100KM. Poniżej 2000 silnik nie ciągnie i to jest normalne?
Skoro odpiąłeś przepływkę i nie ma różnicy to odpowiedź jest raczej prosta co nie działa jak trzeba :)
Witam. po długiej nieobecności powiem co bylo sprawdzane , wiec tak przepływka jest sprawan na 100% podmieniałem na sprawną ( wielkie dzieki criss2007) , odpianalem wydech przed katalizatorem ale tym środkowym a ma chyba 4? sprawdzane sondy , pompa paliwa i cisnienie na wtryskach , pojechalem na urllop alfa zrobila 1600km (pozdrawiam wszystkich alfo maniaków których spotkałem na drodze) mecahnik policił mi zebym pojedził na pb wiec zrobilem z 400 km na pb jest troche lepiej ale dalej przy maksymalnym depnieciu jest przerywanie , moze w tygodniu zabiore sie za cewki te za kolektorem moze komp , nie wykrywa bledu? (tonący łapie sie brzytwy :P ) ale doszedl mi drugi problem ma luz na tej flanszy co łaczy przegub wew. i wchodzi do skrzyni luz jest duzy przy hamowaniu jest bicie i buczy przy przyspieszaniu naprawiał juz to ktos jakie koszty? pozdr.
Jakiej flanszy przy przegubie? Chyba masz luz na półosi wchodzącej do skrzyni. Tak? Jeżeli tak to ma tam być luz (w ZF`ie tylko). I to o dziwo takie trochę nieprawdopodobnie duży :) było o tym na forum.
no dokładnie na półosi wchodzącej do skrzyni :P naprawde jest duży? , a buczenie tak przy 120 km buczy masakrycznie powyzej mniej ale jak zdemuję noge z gazu to przestaje?
Jest tak duży że jak pierwszy raz go zobaczyłem to myślałem że mi zaraz w ręce wypadnie. Ale czy to ma związek z buczeniem to nie wiem.