I jeszcze kilka pasujących podzespołów ;)
Printable View
I jeszcze kilka pasujących podzespołów ;)
Oczywiście, masz racje, ale to nie dotyczy tylko alfy, a raczej każdego nowszego i nawet starszego diesle z dwumasem, turbiną i innymi pierdołami się psującymi. Także co by nie kupił to i tak trzeba mieć zapas na jakieś nagłe przypadki bo czy bedzie miał opla, vaga, toyote czy alfe to w/w części są drogie i trzeba mieć zapas na koncie...
zgadza się... dlatego zarabiając 1500 zł nie porywał bym się na tego typu auto. Chyba że nie przeszkadza mu to że być może będzie pracował tylko na auto
Masz rację. Jeżeli ma sztywne 20 tys i nic więcej na auto to ciężko może być. Tylko ja bym tego nie ograniczał tylko do alfy. Jakiego auta by nie kupił to musi być przygotowany na ewentualne awarie i na to nie ma rady. Więc albo kupi coś oklepanego, starszego za 15 tys i będzie miał zapas na ewentualne awarie, albo znajdzie alfe, zrobi pakiet startowy i będzie żył ze świadomością, że może być kasa potrzebna bo coś zdechnie. Nie ma też co straszyć od razu - sam żyję w świadomości, że dwumas może strzelić bo już 225 tys mam najechane w moim starym aucie i różnie to bywa, a turbina też od nowości i wtryski denso, których nie da się zregenerować tylko trzeba kupować nowe za kolosalne pieniądze. Jeżdżę tak już 4 lata i co? Nic się jeszcze nie dzieje, więc też nie ma co straszyć, że od razu wszystko mu padnie jak kupi autko:)
A 1.9 8v nie chcesz? Odpada Ci problem klap wirowych ;) Jestem zdania że ujdzie znaleźć 159 w takim budżecie w stanie takim średnim. Te auta już młodsze nie będą, egzemplarze z początku produkcji mają już 10 lat... Nie zapominajmy że to Alfa traci na wartości i będzie tracić ;) Jakbyś szukał 8v możliwe że moja będzie do sprzedania. :)
Tak jak pisałem, nie wiem ile będę zarabiał bo jeszcze tej pracy w Polsce nie szukam.:eek: Tak luźno powiedziałem ilę będe zarabiał , ale pewnie nie będzie tego więcej bo jestem studentem , bez zawodu :P .Pozatym ,myślę że będę miał ok. 23 tys przeznaczone na samochód. Dlatego liczę , że kupie do 19tyś a reszte wydam na ewentualne naprawy.
A będzie w cenie , która mnie interesuje? :P
No tak, nie ma się co oszukiwać 9 letni samochód w wersji Progression. ;)
Y, co ma progression innego niz "distansive" czy jakos tak? Moja jest progression i z tego co widze nie odbiega wyposarzeniem od lepszych wersji. Jedyna rzecz co mi troszke doskwiera to brak grzania kupra. Jak ktos pyta o aito to kreci nosem ze progression
Progression ma plastikowe wykończenia deski a distinvtive aluminium prążkowane lub szczotkowane.
Bo Ty masz pewnie progression plus dodatki, a ja mam zwykłą tylko tyle, że mam sterowanie w kierownicy i klimatronik ;)