-
Ja kupiłem swoją 1.9 JTD 8v 110 za 5500, 227kkm przebiegu. Wszędzie fabryczny lakier (mierzony profesjonalnym miernikiem). Tak naprawdę, przez półtora roku (obecnie 260kkm) wymieniłem w niej tylko akumulator, opony i tylne tuleje zwrotnic oraz oczywiście wymiany olejowe. Przednie zawieszenie odkąd pamiętam ma jakieś tam luzy, coś sobie czasem stuknie - na szarpakach diagnosta nie dopatrzył się luzów więc... :D Podgłaszam muzykę. Poza tym z tym samochodem nie działo się nic. Aż do ostatnich miesięcy, wszystko co dobre szybko się kończy i zaczynają się naprawy eksploatacyjne typowe dla JTD, kompletny napęd osprzętu, dwumasa wraz ze sprzęgłem (jeszcze fabryczne!), zawieszenie silnika i zawieszenie samochodu, chłodnica, zawór VGT, powoli rozrząd kończy żywot. W sumie jakbym to zebrał do kupy to do tej pory nie licząc OC i przeglądu wydałem na to auto pewnie drugie tyle, ale jakby nie patrzeć po dwóch latach bezawaryjnej eksploatacji :) Więc kolejne dwa pośmigam.
Wszystko zależy jak trafisz. Całkowicie zgadzam się z kolegą wyżej, że przy kupnie auta za 10000 nie uniknąłbym takich wydatków.
-
tak btw mi busso odcina zapłon na 2 biegu przy +- 90km/h skrzynia 6stka :P Chyba w 5 stopniowej przekładni da się zrobić 100 na 2jce...
-
Pytanie, podstawowe jakie masz felgi bo na 16 telefonach na 2 biegu robisz 100km/h, to pierwsza rzecz jaka mi przychodzi do głowy to jakaś kosmiczna fela w aucie
-
zupełnie cos innego twierdzi producent - jakie macie skrzynie?
-
Ponoć w mojej była jakaś inna skrzynia, ktoś mi mówił że mam od 166, bo tam były dłuższe biegi, ogólnie mi się w to wierzyć za bardzo nie chciało, z GPSu odcinki były przy takiej prędkości:
1. 63
2. 104
3. 148
4. 186
5. 223
6. 250+
-
seryjne 16stki, opona 205, v6stka w 156 z budą po lifcie. mniej więcej koło 90 mi odcina 2jke, a koło 140 3jke.:P
-
Czesc, chcialbym odkopac temat. Kolego kupiles coś? Sam szukam wlasnie 156 i wymagania mam podobne, ale wolalbym polifta. Rowniez slask, 15k naszykowane i preferowany diesel :) niwstety rok temu dalem sprzatnac sobie z przed nosa piekne 1,9 od kolegi kamillll. :(
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka