Zgodnie ze sztuką nic nie zrobisz. Można co prawda po druciarsku nawiercić fasolki i zrobić sobie regulację po swojemu, ale wątpię żeby to było bezpieczne. U siebie mam TRW od 5 lat i jak na razie odpukać cisza i spokój, więc polecam :)
Printable View
Zgodnie ze sztuką nic nie zrobisz. Można co prawda po druciarsku nawiercić fasolki i zrobić sobie regulację po swojemu, ale wątpię żeby to było bezpieczne. U siebie mam TRW od 5 lat i jak na razie odpukać cisza i spokój, więc polecam :)
Dwa stopnie pochylenia to trochę jest. Jak dobrze pamiętam to ja mam tyle ale przy mocno obniżonym zawiasie.
ja mam taki sam problem przy trw z przodu co mam z tym zrobic co
Przy TRW jeszcze się z tym problemem nie spotkałem, u mnie stoją w normie. Może masz sprężyny zmęczone i przód samochodu strasznie nisko siedzi?
KaaC przynajmniej przy delikatnym negacie z przodu ci się auto lepiej prowadzi w zakrętach ;)
No to fakt - łuki pokonuje się z takimi prędkościami, ale drogi się trzyma nieźle ;)
Dołączę się do tematu tylko u mnie jest problem z kołem z przodu. Uchwyt w który się wkręca sworzeń górnego wahacza dotyka do amortyzatora i przy bujaniu góra dół słychać zgrzyt metalu o metal. Przerabiał ktoś to u siebie? Jak z tym sobie poradzić? Proszę o
odpowiedź.
A tulejek w górnym wahaczu nie masz zbyt mocno wytartych/zużytych ?
Właśnie jestem po wymianie wahaczy górnych i amortyzatorów. Po remoncie jest właśnie taki sam problem jak przed.
Hej, może wygięta zwrotnica ? z drugiej strony masz tak samo ?