Nie chcę zakładać nowego tematu. Ja też niedawno regenerowałem turbinę i zauważyłem lekkie kopcenie przy mocniejszym przyspieszaniu. Nie było tego wcześnie. Co może być przyczyną?
Printable View
Nie chcę zakładać nowego tematu. Ja też niedawno regenerowałem turbinę i zauważyłem lekkie kopcenie przy mocniejszym przyspieszaniu. Nie było tego wcześnie. Co może być przyczyną?
Czyli jednak prawda, że najlepiej kupić nowe turbo, a nie bawić się w nieudolne regeneracje :cool:
a jaka ma barwę dym z tłumika ?
Dym jest czarny. Wolałem spróbować zregenerować bo to 1/3 nowej turbiny. Mam nadzieję że trochę na niej pojeżdżę.
Zawsze można na hamowni sprawdzić logi, tylko brać wszytko na papierze a potem do mechaników którzy robili auto i przedstawić dowody, że turbo np. przeładowuje. O ile oczywiście taka sytuacja ma miejsce.
Lepsze to niż za pół roku bawić się znowu w kolejną regenerację. Jedna wizyta w hamowni to nie majątek a zawsze coś tam się już wie.
Będę musiał tak zrobić. Zna ktoś dobrą hamownię z okolic Tarnowa czy tylko Kraków?
Oby nie Vtech, bo wyjdzie Ci lepiej niż przed regeneracją :D
Słyszałem o nich podobne opinie ;) będę szukał czegoś bliżej siebie :) jak nie znajdę to udam się na Krk i przy okazji odwiedzę Mirka żeby wywalić EGR ;)