-
Ja miałem takie coś.
Skrajny lewy czujnik w mojej GT działał dopiero kiedy byłem na tyle blisko przeszkody, że dawał od razu sygnał ciągły.
Wiele się nie zastanawiając wymieniłem czujnik na nowy (zamiennik z allegrogo za 50zł) i wszystko działa ok., więc to raczej problem z czujnkiem niż powód do strachu, że coś z centralką itp.
-
Odgrzeje kotleta. [MENTION=33652]sVIRUSx[/MENTION] jak to zrobiłeś że wymieniłes czujnik parkowania przy rejestracji bez ściągania zderzaka? Dzisiaj się męczyłem z czujnikami. U mnie oba z prawej strony nie działają i ten boczny dałem radę ale do tego przy rejestracji nie ma się jak dostać bo wnęka na koło zapasowe jest i nawet palca nie wcisne między nią a zderzak.
-
Kładziesz się pod samochodem tak, żeby było Ci jak najwygodniej włożyć rękę pod zderzak i uwierz że się - cała filozofia. Szczupłe ręce na pewno ułatwią zadanie. Pamiętaj, że zderzak się trochę się nagnie. Jak już dosięgniesz tam ręką to przekręcasz czujnik, wyciągasz i drugą ręką od zewnątrz pomagasz sobie przez dziurę po tym czujniku żeby go odpiąć. Podobnie z nowym tylko na odwrót.
-
odkręć dolne śruby, lepiej się nadda, będzie łatwiej
-
To jak wymienić to wiem trochę zabawy i wymieniłem boczny ale do tego przy rejestracji nie mogę się dostać bo nie ma miejsca nawet na palec. Ale po walczę jeszcze
-
mi właśnie też siadł przy rejestracjach i raz działa, aby za chwilę usłyszeć stały pisk... kupiłeś oryginalną używkę czy nowy oem?
-
Miałem komplet używanych sprawnych kupiony dawno temu. Ale były nie w kolor, a że nie chciało mi się ich czyścić pod malowanie to kupiłem 2 nowe. Chyba 49 zł sztuka albo mniej już nie pamiętam. Obecnie są pomalowane bazą, dzisiaj może wrzucę klar i w tygodniu będę wymieniał.
-
Taka ciekawostka
https://www.aliexpress.com/item/NEW-...53493c00ylwRdE
6.33$, a w Polsce najtaniej około 35-37zł, także zamawiając z Ali mamy 2 sztuk w cenie 1 w PL tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość :)
-
Podepne sie pod temat.
W serwisie poprzedni wlasciciel wylaczyl czujniki.
Chce je powtornie wlaczyc.
Sprawdzilem wtyczki w zderzaku podlaczone.
Centralka w bagazniku podlaczona.
Swiatlo wsteczne sie wlacza wiec podejrzewam ze tam nie jest rozlaczone.
Jest jakis bezpiecznik?
W mesie sprawdzalem i nie moge znalezc a pokazuje tak jakby ich nie bylo.
Czy tylko serwis swoim oprogramowani moze to wlaczyc?
Dzieki z gory za pomoc
-