To jest 16 cali, sądząc po wzorze.
Printable View
To jest 16 cali, sądząc po wzorze.
Fajnie wyszło i do 16tki się mieści w odróżnieniu od zacisku z Punto Abartha. Dystans tam był potrzebny jakiś ?
Co do Premierów - ja się gdzieś spotkałem ze stwierdzeniem że są różne premiery (inne symbole) . Na ile w tym prawdy ? - nie wiem. Z hamulce.net brane były zawsze ok. Ale i wozy na nich cywilnie użytkowane.
Żadne dystanse nie są potrzebne. Zestaw jakby był dedykowany do tego samochodu:) Pierwsze wrażenia pozytywne ale do pełnej oceny poczekam aż się dotrą jak należy (na 100% będą dotarte po torze w Kielcach :) ). Do tej pory jeździłem na DS Performance, także jakiś punkt odniesienia będzie.
A felgi mam 16" z seryjnego wyposażenia.
A co do lepszych klocków, po delikatnej korekcie pasują np. FDS1641 czy też FCP1641H. DS2500 powinno wydać (żeby nie było zbędnej gównoburzy jest to rozwiązanie na tor). Generalnie coś co pochodzi z zacisku FN3-57 "prawie" zawsze pasuje - kwestia wysokości okładziny.
Jutro zobaczymy co to warte ;)
Tak jak mówiłem zastanowię się jeszcze bo ta standardowa wielkość styknie, a akurat w tym aucie nie mam zamiaru robić więcej kunia
Mi się raczej ABS nie włączał z tego co kojarzę na pierwszych 3 pomiarowych, na ostatni wszystko wyłączyłem i pulsacyjne hamowanie było:)
P.S. Sorry że zmyliśmy się przedwcześnie bez podania dłoni, ale droga daleka, a że chyba nic nie ugraliśmy to nie było na co tracić czasu
imtm ale jak oceniasz generalnie? Czuć dużą różnicę w stosunku do 284?
Szczerze to wczorajsze warunki tak naprawdę nic nie pokazały, aura była tak łaskawa ze nawet klocki nie za bardzo chciały załapać temperaturę roboczą. A nie sorry, dwóch panów w mojej na szkoleniu w lesie robiło odpoczynek, bo im się chyba przegrzały :confused:. Za bardzo tego nie rozumiem, bo wtedy na tarczy nie było nawet 270 stopni
Najwięcej pokazały opony, a imtm miał Sport Maxxy RT- czyli najlepsze drogowe opony na deszcz jakie do tej pory widziałem
Ale jak popatrzyłem na całokształt to taki swap będzie nie gorszy od zabawy w Brembo 4 tłoczkowe, a jest dużo łatwiejszy, tańszy i skuteczność hamowania mimo jednego tłoczka będzie niewiele gorsza w momentach awaryjnych lub przy pałowaniu
Tak wiec jak ktoś nad Brembo i zabawie w dystanse itd. się zastanawia to to jest naprawdę porządna alternatywa
Super rzeczowy post :) Dziękuję!:)
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Kylo, jak jeszcze było sucho to można było trochę te hamulce pomęczyć w lesie. Gdyby jeszcze było 5 szybkich przejazdów w górę w i w dół to wtedy by się okazało czy jeszcze byłoby czym hamować.
Moim skromnym zdaniem, zestaw który założyłem w zupełności wystarcza do tego samochodu (pewnie i tak założę DS2500, bo lubię agresywniejszą pierwszą reakcję na hamulec). Jak ktoś nie zamierza upalać samochodu na torze Poznań, lub uczestniczyć w wyścigach górskich, to pchanie się w duże Brembo jest chyba tylko dla wyglądu.
Zaciski od Doblo to niezła alternatywa dla kogoś kto akurat ma do zrobienia zaciski/tarcze i niewielkim kosztem chce założyć lepszy hamulec.
Minusy - większa masa nieresorowana (około 2 kg na koło), na zimę nie da się założyć 15" stalówki.