To jest przede wszystkim bardzo mądra opcja :)
Edit:
Wczoraj Wam pisałem, że nie ma logiki w produkcji SW to nikt mi nie chciał uwierzyć :D
Printable View
To jest przede wszystkim bardzo mądra opcja :)
Edit:
Wczoraj Wam pisałem, że nie ma logiki w produkcji SW to nikt mi nie chciał uwierzyć :D
wiemy, stad ta dyskusja teraz
Nie jest?
https://www.youtube.com/watch?v=y-gXagtvgSk
Jak dla mnie wygląda równie krowiasto jak wszystkie inne SUVy. Taki kolejny pędzący hipopotam na drodze, no ale co kto lubi o gustach się w końcu nie dyskutuje. W każdym razie jeśli to ma być zamiennik dla kombi to czas umierać, bo gdzie mu tam do proporcji Giulii
http://st.motortrend.com/uploads/sit...iulia-side.jpg
żeby chociaż zrobili wersję liftback... też czekałem na SW, no trudno...
W ostatnim motorze 6/2017 przy Stelvio First Edition jako konkurentów podano BMW X4 oraz Jaguara F-Pace dodając info, że stanowi on nieomal 1/3 sprzedaży marki w Europie, a także PORSCHE Macan - z uwagą, że to najlepiej sprzedający się model tej marki na świecie (40% ogólnych dostaw w 2016 r.).
Z tej perspektywy, mimo zawodu wielu potencjalnych odbiorców SW (zwłaszcza po sukcesie tych wersji w modelach 156 i 159) należało się tego spodziewać.
Ehh Mi też nie leży to Stelvio :/ Najgorszy jest bok tyłu. Jakiś taki trochę jak "ghetto ass" ale może dlatego na amerykańskim rynku będzie się podobał :D
Nie rozumiem tez tej mody na SUV. Jeszcze żeby te samochody były pojemniejsze w środku ale czasem maja nawet mniejszy bagażnik niż dobrze zaprojektowany sedan. Do miasta się nie nadaje bo trzeba mieć 15 kamer żeby zaparkować bo widoczność i wyczucie odległości jest jak czołgu. W trasę to opór powietrza jest porównywalny do ciągnika siodłowego. Przez co jest szum, który trzeba wygłuszyć. Wygłuszenie waży więc robi się wielka krowa która z trudem wchodzi w zakręty. Trzeba tam dać przynajmniej 250KM żeby to jakoś jechało. Potem to trzeba zatankować. W teren się nie nadaje. Jedyne zalety to chyba prześwit do miasta na krawężniki ale przeważnie dają tam niskoprofilówki więc atakowanie krawężników też średnio może się skończyć. W dodatku jak ktoś atakuje takie krawężniki to przeważnie nie jest to legalne miejsce do parkowania. W bezpieczeństwie nie ma żadnych różnic. Chyba tylko efekt psychiczny tu działa, że mam coś większego, modnego, droższego i patrzę z góry na inne samochody. Jedno co jest wygodniejsze to wsiadanie.
ja też nie rozumiem mody na SUV-y, jak i wielu innych za którymi większość społeczeństwa podąża. Dla mnie brak SW to tragedia, bardzo na nią liczyłem, a jakby poszła jeszcze bardziej w stronę Shooting-Brake'a to już bym w ogóle nerkę sprzedawał
Przecież macie do wyboru mnóstwo kombii w tej klasie i są to naprawdę fajne samochody. Wydaje mi się, że piszecie aby pisać. Gdybyście mieli kupić, zrobilibyście to, a tak to tylko piszecie. "Eeee ja bym kupił, gdyby... " - Gówno prawda, gdybyście mieli kupić jeździlibyście po salonach, sprawdzali ofertę konkurencji i po prostu kupilibyście. A tak to sobie bajdurzycie, fantazjując o samochodach, których nie ma.
Przepraszam za post, ale śmieszne to się robi.
Spoko ja już kupiłem :)
Uważam jednak, że powinno być kombi bo SUV to co innego.
Będzie kombi jak dynamika sprzedaży Gulii spadnie. Klient ma kupić teraz sedana, a za 3 lata kombi.