Ja myślałem, że to jest zestaw naprawczy od producenta tak jak pisałeś, a to jest jakiś "patent" aftermarketowy. Dodatkowo jeszcze z hameryki, gdzie te skrzynie na licencji klepał GM, i niekoniecznie są identyczne z naszymi. Mam mieszane uczucia.
Printable View
Ja myślałem, że to jest zestaw naprawczy od producenta tak jak pisałeś, a to jest jakiś "patent" aftermarketowy. Dodatkowo jeszcze z hameryki, gdzie te skrzynie na licencji klepał GM, i niekoniecznie są identyczne z naszymi. Mam mieszane uczucia.
Zadaj sobie czasami troszkę trudu i się wysil. Ta "niby aftermarketowa" firma jest głównym dostawcą opracowań, modyfikacji i części do większości skrzyń automatycznych. Na ich częściach składane są praktycznie wszystkie remontowane skrzynie ASB.
http://midparts.com.pl/pl/p/AW55-50-...WOROW-OEM/4278
I nawet przeceny mają! :D
Aftermarket = części zamienne, w przeciwieństwie do OEM - podzespoły fabrycznie montowane. Nadal nie jest to cześć od producenta.
A...i na stronie internetowej każdy pisze, że jest "world leading" :P Nawet tedgum pisze, że jest wiodący :D
- - - Updated - - -
u nich brałem. Tylko koniecznie powiedz, że to do alfy mają być, ale pewnie i tak zapytają.
Nie zamierzam Ci więcej tłumaczyć, bo Ty i tak wiesz zawsze lepiej. EOT
Będę musiał powiedzieć,że jeśli to wina elektrozaworów to mam możliwość sam zamówić i żeby zadzwonił. Choć podejrzewam,że będzie jak ostatnio. Wstawiłem w poniedziałek wieczorem a w środę o 9 zadzwonił,że do odbioru :)
Wyluzuj gumę :P ja nie mówie, że to jakaś firma krzak, ale też nie jest żadnym "głównym dostawcą". Nie jest to część od producenta, tylko aftermarketowy patent, i to jest fakt.
Napisałem, ze mam mieszane uczucia. Tylko tyle i aż tyle :P
- - - Updated - - -
Tylko sie nie daj naciagnąć na kosmiczne koszty. bo to ASB. Prawie połowa roboty to czekanie, aż się auto nagrzeje żeby ustalić prawidłowy poziom oleju w skrzyni
Ja właśnie oddałem autko do Długołęki, diagnoza => generalka :( objawy? Uślizg przy zmianie z 2 na 3 i uderzenie przy redukcji z 3 na 2. Oczywiście przy rozgrzanym oleju, podobno coś jeszcze z planetarną było nie tak.
Też tak myślę, ponieważ przejeździłem trochę z taką (pół sprawną) skrzynią, więc jakieś szkody mogły zajść dalej. Szczerze powiedziawszy póki auta nie odbiore to do końca nie dowiem się co za szkody były. Teraz chłopaki mają zagwozdke ponieważ coś przy turbinie uszkodzili i odbiór auta się przedłuża :/