Nie pod tylko nadciśnienia.
Turbina pompuje a nie wysysa
Printable View
Załącznik 239785
tak to wygląda od strony zaworu sterującego, podłączone mam wszystko dobrze
- - - Updated - - -
W sobotę jadę na podnośnik, coś mi się wydaje że z tą dolną rurą co jest tak luźna to mam rację, dziś sprawdziłem jak to wygląda od intercoolera na przepustnice jest to samo połączenie ale tam nawet nie drgnie.
No to mam już problem, pierwszy wąż który idzie od turbosprężarki na intercooler, jest przerwany ale nie na tym łączeniu nawet nie na gumie, tylko na metalowym korpusie jak to mogło się tam przerwać?
Załącznik 239868
Ta kreska
Nie zaraz za tymi dwoma wybrzuszeniani na tej rurze, chyba to tam jest zakuwane, nie demontowałem tego bo nie chciałem tego urwać do końca, a ruszało się na boki i po przegazowaniu tamtedy uciekało ciśnienie
- - - Updated - - -
A jak u was to wygląda, łatwo sprawdzić bo od góry też jest dojście żeby złapać
To jest cały przewód
Załącznik 239869
chyba że to się ma tak ruszać? A ciśnienie ucieka przez uszczelke?
No musisz to odkręcić niestety.Ale dobrze ,że to znalazłeś
Już się dowiedziałem że to jest złącze elastyczne i to ma się ruszać, więc w moim wypadku zamawiam tą nową uszczelkę bo stamtąd najbardziej dmucha i dużo oleju tam też jest
- - - Updated - - -
Jak jutro będzie pogoda to zdemontuje to i zobaczę czy to uszczelka puściła
Załącznik 239870
Jak dużo oleju to dziwne.Pisałeś ,że turbina niedawno była naprawiana.
[QUOTE=Piotriix;2049266]Jak dużo oleju to dziwne.Pisałeś ,że turbina niedawno była naprawiana.
No dokładnie 7000 tys km temu, w lipcu tego roku i regeneracja kosztowała 2500 zł, tyle że to było zrobione w ramach gwarancji. To bardziej wygląda na zapocenie, ale akurat przy tym łączenie jest tego najwięcej. Może to przez to że miałem za duży stan oleju, przez te krótkie trasy,. Wiem że stamtąd dmucha