3 mce zakladalem jako max termin jaki zniose, ledwo ale sie udalo:)
tak, jest brazowe wnetrze. foty postaram sie dzisiaj juz jakies zrobic i prosze sledzic ten watek, tam wszystko wrzucam:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...sano_blue.html
Printable View
3 mce zakladalem jako max termin jaki zniose, ledwo ale sie udalo:)
tak, jest brazowe wnetrze. foty postaram sie dzisiaj juz jakies zrobic i prosze sledzic ten watek, tam wszystko wrzucam:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...sano_blue.html
Moja niby czas produkcji ten tydzień. Handlowiec poinformował, że do tego 3 tyg Włochy, 1 tydz pl Co Wy na to?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
myślę że w te 4 tygodnie powinieneś się swoją cieszyc - u mnie było trochę dłużej (ok 6 tyg), ale były pewne problemy z papierkologią o których już pisałem
Moja dokładnie po 12 dniach od przyjęcia w Tychach pojawiła się u dealera. Teraz pewnie trochę poczeka jeszcze bo muszą alarm mopar dołożyć (jak wiemy fabryka nie daje go fabrycznie) i przegląd przedsprzedażny. Ciekawy jestem ile im to zajmie, strona techniczna to jedno a papierzyska z ALD to drugie :) Jak odbiorę auto to dokładnie policzę ile czasu minęło od podjęcia decyzji o zakupie (jak pisałem mój przypadek jest o tyle ciekawy, że auto leci w abonamencie)
Ciekawy jestem jak na zywo wygladac bedzie kolor imola titanium w połączeniu z brązowym srodkiem :)
sprawdz czy lusterka rozkladaja Ci sie od razu po wlaczeniu stacyjki i nie kreca wtedy lustrami bo moja i kolegi @Arulen niestety ma problem a to 2 z biezacej produkcji - odsylam do odpowiedniego watku na ten temat. oglafnij dobrze auto przed odbiorem i sprawdz najlepiej wszystko
EDIT, zapytaj o instukcję do alarmu, żeby się dowiedzieć chociaż czy można go sobie programować - ot choćby czasowo wyłączyć wewnętrzne czujki ultradźwiękowe (np zostwienie dziecka czy psa na chwilę w aucie np na stacji benzynowej (nie pod supermarketem od razu zaznaczam żeby nie było jakiś komentarzy)). pisze o tym bo mi nie dali instrukcji, musze dopytac - będę w piątek na robienie z "lusterkami", wymianę sprężyn bagażnika, wymianę grilla (logo uszkodzone w transporcie) i poprawę spasowania lewego górnego rogu przedniego zderzaka.
co do alarmu, to mi dołożyli Meta Systems firmowany jako Mopar, ale wybór alarmu nie był okazało się oczywistością - dealer na początku coś przebąknął o Cheetach (to raczej tanie alarmy) mimo że przecież zapłaciłem za Mopar, więc od razu powiedziałem im że ma być Mopar albo Metasystems (bo to dobre alarmy z tego co wiem i wiem że w ASO w BB je też montowali), wyszło że to MetaSystems produkowany dla Mopar, czyli w porzo.
Przy odbiorze to chyba nie, jakieś drobiazgi, jeśli są, wyjdą przez pierwszy tydzień - dwa użytkowania. Przy odbiorze to sprawdź czy nie ma uszkodzeń lakieru, czy wyposażenie się zgadza, czy masz trójkąt/gaśnicę i czy ogólnie działa osprzęt - radio, szyby, lusterka, światła, nawiew itp.
Podobno była jakaś akcja serwisowa i cofali Giulie do fabryki. Umowę podpisałem 2 marca. 2 tygodnie temu już słyszałem, że jest w drodze. Dzisiaj się dowiedziałem, że jest jeszcze we Włoszech.
przypomina mi to sytuacje z moja Giulia, tez prawie 3 tyg rdzewiala na parking we Wloszech - mi powiedziano ze byl problem z wycena felg, cos im sie tam nie zgadzalo bo jest szeroki tyl a mnie nie policzyli dodatkowo za to, ale moze to tylko przypuszczenia dealera ktore przekazal mi jako przyczyne zeby cos powiedziec.