Mam coś podobnego, kupiłem sobie zaprawkę z tym samym kolorem i w ogóle nic nie widać :)
Printable View
To zależy co chcesz uzyskać. Jak tylko zamaskować to akurat na białym najlepiej to wychodzi. Ogólnie jak jest "do żywego" to się kwalifikuje do malowania.
Mam podobną rysę tylko krótszą i bliżej koła. ale czarne na szarym jest bardzo mało widoczne i nic z tym nie będę robił.
Spróbuj zaprawką Jak nie będziesz zadowolony z efektu to i tak pomalujesz całość :)
Można spróbować zaprawką, nie będzie się rzucało w oczy, z czasem się zapomni (przypomina się tylko podczas pucowania) :)
A jak wyjdzie źle, to zawsze można polakierować.
a po co całego? lakiernik zrobi fragment, bez sciągania zderzaka. ze 200zł i po sprawie.
Ok dzieki wszystkim za pomoc!
Zobacze jak bedzie wygladac z zaprawka, jak zle to lakiernik. Macie kogos do polecenia z Krakowa?
Też nie robiłem, ale pomyślałem, że sprawdzę, na białym pastelowym chyba najłatwiej :)
Kupiłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/zaprawka-l...ory-7039862928
zaprawka troche przymaskuje ale wygladac super to nie bedzie bo duza powierzchnia do podmalowania. dodatkowo na plastiku lakier moze nie trzymac (ja miałem mniejsza ryse w giulietcie i na nastepny dzien lakier zaprawkowy ori AR odpadal), lakiernik najpierw stosuje podkład na plastik i poki jest lepki maluje lakierem.