Napisał
raf31
Witam ponownie
Po raz kolejny bardzo dziękuję za odpowiedzi i informacje!
Tak jak piszecie muszę wymienić zderzak oraz prawą lampę (uszkodzone) dlatego też urodził się pomysł dorobienia skrętnych reflektorów. Doświadczenia w alfie nie mam ale w grupie fiata już tak (dorabiałem w poprzednim bravo składane lusterka, czujniki ciśnienia w oponach, czujniki parkowania przód, sensor zmierzchu i deszczu). Wiem że dorabianie wiązek to niestety czasochłonna sprawa ale ja po prostu lubię grzebać w samochodzie:)
Przegrzebałem dziś okolice prawego słupka i nie doszukałem się kostki do modułu AFS. Jest tam spora koncentracja wiązek więc pewność będę miał jak zdobędę schemat i sprawdzę dokąd prowadzą poszczególne przewody (obecność pinów w docelowych kostkach).
Przyznam się że troszkę się łudziłem że będzie ze względu na to że kostka do pompek spryskiwaczy ma 4 piny (czyli prawdopodobnie jest przygotowana do spryskiwaczy reflektorów) z czego wykorzystywane są tylko 2 (pompa spryskiwaczy szyby).
Czytałem już wcześniej twoją wypowiedź na temat zmiany bajtu w proxi, bez tej informacji bym się tego nie podejmował – dziękuje raz jeszcze!
A masz sam moduł czy z wraz z kostką? :)