Wow, nakręć filmik z pierwszego startu!
I wiem, że całą masę roboty w to włożyłeś, i cała komora wygląda imponująco, ale nie mogę oderwać wzroku od tego pięknego czystego zbiorniczka :D
Printable View
Wow, nakręć filmik z pierwszego startu!
I wiem, że całą masę roboty w to włożyłeś, i cała komora wygląda imponująco, ale nie mogę oderwać wzroku od tego pięknego czystego zbiorniczka :D
Oczywiście, już się nie mogę doczekać i szczerze mówiąc już mógłbym ją odpalić. Brak tylko rur wydechowych i dolnych katów ;)
Ja również :D
Dzisiaj odnawiam całą instalację elektryczną silnika. Nowe peszle i taśma parciana tam gdzie potrzeba. Muszę zlutować przewody od wtryskiwaczy benzynowych gdyż ktoś miał założony LPG. Też będę ciął przewody pod Vialle LiquidSi, ale w innym miejscu ;)
Btw: Płyn chłodniczy nigdzie nie wycieka. Zobaczymy po odpaleniu i rozgrzaniu dzieła sztuki ŚP. pana Giuseppe Busso ;) :) czy będzie wszędzie sucho :)
Dzisiaj przedłużam instalację elektryczną z grodzi do sterownika silnika bo jest za krótka :(
Jutro przyjdzie zbiornik powietrza (kolektor na głowicę pierwszego rzędu). Muszę go zmienić na CF3 choć żal mi się pozbywać separatora oleju.
Załącznik 277662 Załącznik 277663
Męcząca praca tym bardziej, że do garażu zaglądam raz dziennie max 4/h po pracy zawodowej:( Na jutro zostawiłem 13 przewodów już mi się po prostu nie chciało.
Załącznik 277671 Załącznik 277672
a to wisienka na torcie dla mojej budy :D ;)
Załącznik 277673
Sprawdzałeś czy rozpórka nie koliduje z korkiem zbiorniczka? Bo niektóre są tak zrobione, że żeby dolać płyn musisz je odkręcić :/ A np. Wiechers jest lekko uniesiona, a akcesoryjna (chyba Sparco) ma w tym miejscu lekkie wgłębienie.
Jeździła w Jtd więc powinna pasować gdyż zbiorniki są w tym samym miejscu ;) a jeśli nie podejdzie to sprzedam :)
Będę musiał opuścić zbiornik wspomagania o jakieś 6/7cm, ponieważ za bardzo mi się to podoba i spaja idealnie oba kielichy, aby pozbyć się tej rozpórki :D
a jeszcze lepiej dam tuleje dystansowe aby był w tym samym położeniu tylko bardziej w stronę silnika. Się zobaczy ;)
Załącznik 277701 Załącznik 277702
Instalacja do sterownika z grodzi już przedłużona, zabezpieczona i siedzi w peszlu. Kilka godzin pracy, ale się opłaciło ;)
Załącznik 277703
Tak będzie wyglądało jutro jak założę puszkę powietrza z CF3, która jutro będzie u mnie.
Załącznik 277704 Załącznik 277705
Wtyczki: sondy, stukowa, położenia wału korbowego oraz położenia wałka rozrządu już w puszeczce.
Załącznik 277706
Tak wygląda zbiorniczek wspomagania po dodaniu dystansów aby można było kontrolować stan płynu hydraulicznego.
Załącznik 277727 Załącznik 277728
Dzisiaj dopiero przyjedzie do mnie zbiornik powietrza CF3 na głowicę pierwszego rzędu :/ Jedzie od poniedziałku, masakra.