Byłem dzisiaj w niemieckim serwisie Alfy po filtr oleju do 146. Pan powiedział, że bez dowodu mi nie sprzeda:) Widać przez to, że jednak jak się ktoś zna, widzi różnicę i nie wciśnie zamiennika od Seicento.
Printable View
Byłem dzisiaj w niemieckim serwisie Alfy po filtr oleju do 146. Pan powiedział, że bez dowodu mi nie sprzeda:) Widać przez to, że jednak jak się ktoś zna, widzi różnicę i nie wciśnie zamiennika od Seicento.
Jestem tego samego zdania, ponieważ gdyby się znał, to wystarczyło by podanie jaki w aucie jest silnik. W silnikach TS 16v był tylko jeden rodzaj filtrów, a więc nie trzeba jakiejś nadzwyczajnej wiedzy do tego. Pracownikowi serwisu danej marki wypadało by znać takie podstawy budowy samochodu.
Witam,
Właśnie przeczytałem tutaj wasze opinie ale zanim to zrobiłem zakupiłem dziś właśnie( może zbieg okoliczności ) filtr paliwa.I teraz pytanie czy dokonałem dobrego wyboru.Na filtrze piszą różne rzeczy np: OC 272 micro-star aplicable para Alfa-Romeo, Fiat , Lancia, Opel coś tam Mahle, Knecht Filter.Czy to jest dobry wybór?Mówię szczerze że się kompletnie na filtrach nie znam.
Szybciej 146 w serwisie spotkasz niż 156. Nie sprzeda bez dowodu osobie prywatnej, takie przepisy.
Wymieni taki olej na ulicy, olej do kanału, plamy na ulicy. Jak coś nie teges police sprawdzi w chwil kilka kto za wymianę z okolicy sie zabierał. Tak system działa.
Mniej więcej tak jak w uk z kupnem tv, kupujesz odbiornik musisz podać adres żeby za chwilę tv license płacić.