Hm......ja np nie lubie jak mi sie co 400 Km zolta kontrolka zapala i krzyczy pic pic ,po pełnym zalaniu oczywiście pozdr.
Printable View
Hm......ja np nie lubie jak mi sie co 400 Km zolta kontrolka zapala i krzyczy pic pic ,po pełnym zalaniu oczywiście pozdr.
prawda jest taka ze na zagranicznych forach marka ta kojarzy sie wylacznie z silnikami benzynowymi i kazdy z was wie w podswiadomosci ze prawdziwa alfa to niestety benzyna
może kiedyś , teraz większość nowych alf sprzedaje się z fiatowskim dieslem - bo innego wyboru nie ma (nawet alfa nie montuje swoich konstrukcji tylko oplowskie) , no może zmieni to TBi;
BTW osobiście alfy mi się zawsze podobały , wyjątkowe , ze smakiem , ale w życiu bym nie kupił alfy jakby nie było diesla w ofercie , zwłaszcza po zapoznaniu się z historiami o 'dobrymi inaczej ' TS16v
Jak to kolega fiergloo na blogu pisze, z Alfy pozostał tylko ładny znaczek.
zlego slowa na silniki diesla w alfach nie powiem bo wiem ze sa dobre, mialem kiedys kappe ale marka alfa romeo kojarzy mi sie z benzyna dlatego stare modele sa dla mnie cenniejsze niz wspolczesne i mysle ze kazdy tak mysli zajarany alfa
Stare tak, słusznie ale nowe.....
---------- Post dodany o godzinie 17:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:35 ----------
Taka prawda i już od dłuższego czasu Alfa nie robi własnych silników więc nie piszcie o silnikach Alfy w nowych modelach bo to nic innego jak Fiat i GM.
to prawda bodajrze ostatni alfoski silnik V6 jest w alfa romeo gt rocznik do 2007