Gdzie najbliżej Radomia jest jakiś sprawdzony warsztat robiący mapowanie?
Kupiłem GT juz zmapowaną, ale jak się okazało polegało to na tym,że przyjechał ktoś i wgrał soft, bez pomiarów na hamowni.
Printable View
Gdzie najbliżej Radomia jest jakiś sprawdzony warsztat robiący mapowanie?
Kupiłem GT juz zmapowaną, ale jak się okazało polegało to na tym,że przyjechał ktoś i wgrał soft, bez pomiarów na hamowni.
Zacznij od pomiarów na hamowni i oglądnięcia jak krzywe mocy i momentu przebiegają.
Niekoniecznie trzeba od razu zaczynać robienie od nowa.
To, że ktoś zmienił soft bez hamowni nie oznacza, że musi być do d...
Jak był dobry to mógł w miarę ogarnąć i czasem wystarczą drobne korekty
Krótkie przebiegi jak na diesla. Było kupić JTS'a :P (żartuję, taki kij w mrowisko dyskusyjne)
Mój miał 180kucy, latałem do pracy i z pracy po 5km w każdą stronę i palił c.a. 10l/100km przy "mieszanej" jeździe.
Czasem spokojnie, czasem po garach.
Poobserwuj na rozgrzanym czy kopci bo to może sugerowac, że ktoś po chamsku przelał dawki paliwa i stąd spalanie.
Masz jak sczytać program z kompa? Tzn. czy dysponujesz czymś jak Galeto , MPPS...
Nie ma takiej mozliwości.W piatek jadę na hamownię sprawdzić jak wogóle podkręcona jest ta Alfa-przebiegi momentów i mocy coś tam mogą już powiedzieć o tym czy tunning był robiony z głową, czy na pałę.
- - - Updated - - -
Regularnie w weekendy wyjazd na trasę,na tygodniu w mieście odpalana 2 razy( do pracy chodzę piechotą-1 km ;) ) więc nie jest zle z tymi krótkimi przebiegami ;)