witam
jestem pod wrazeniem, i to wszystko bez imadła, pilnika, oraz złotej rączki pana Władzia,
od razu wraca mi wiarea w XXI wiek, moze teraz ludzkosc wybierze sie wkoncu na Marsa :)
pozdrawiam.
Printable View
witam
jestem pod wrazeniem, i to wszystko bez imadła, pilnika, oraz złotej rączki pana Władzia,
od razu wraca mi wiarea w XXI wiek, moze teraz ludzkosc wybierze sie wkoncu na Marsa :)
pozdrawiam.
No ja liczyłem na jakąś fotkę blokad zrobionych w pleksiglasie i twojej opinii na ich temat...
Przymierzałeś do krzywek?
- jak sie zabraliśmy do produkcji modelowej to sie okazało że kolega nie stosuje łap mocujących tylko otwory technologiczne do trzymania materiału podczas obróbki.
- podczas pierwszej próby w plexiglasie coś chyba posżło nie tak ( program, sciezka, brak krańcówek ) i uszkodził się silnik wrzeciona.
- potem było 1 Listopada, zaczynamy od montazu nowego silnika i jazda z produkcją modelu ale juz aluminiowego, nie ma czasu na zabawy z pleksiglasem.
- chyba we Wtorek będę przymierzał na wałku oraz na samochodzie.
- jeśli nie zrobilismy dużego blędu to pozostałe ilości 20, 50 kpl pójdzie juz dość szybko.
- jeszcze jedna innowacja, nie bedzie tych fazek na długich płaszczyznach a to z dwóch powodów.
- bez fazek mniej jest operacji oraz nie ma refleksu załamania światła podczas ustawiania wałka do blokad.
Witam ponownie
Chciałbym odgrzebać temat.
Znalazłem w końcu firmę która wyfrezuje blokady wg poprawionych plików igs z 7 strony tego tematu. Blokady będę miał najpóźniej za 2 tygodnie.
Mam zamiar sprawdzić je w swoim ts-ie (ustawienie jak do zmiany rozrządu, mam czujnik zegarowy), i jak byłoby dobrze to:
I tu wywołam wilka z lasu: Bubu321 - czy miałbyś możliwość dodatkowego sprawdzenia ich jakości u siebie?
Oczywiście przesyłka w obie strony na mój koszt.
Jakby się okazało że są ok - to mógłbym zamówić każdą ilość kompletów w dość przyzwoitej cenie...
pozdro...
- chętnie ale tylko do wałków rozrządu , bo już nie mam 156 TS.
- wskazane byłoby sprawdzenie na zamontowanych wałkach w samochodzie.
Na samochodzie to sprawdzę na swoim i najwyżej porobię maksymalnie dokładne zdjęcia, ale przydałoby się żeby je jeszcze ktoś zweryfikował. Może SG0240?
[Mam jeszcze gorącą prośbę do Administratora o poprawienie błędu w tytule tematu ("rozżądu")]