Nie wiem dlaczego ale jakoś ten wydech w Mito nie bardzo wyglada...
Ale ogólnie pewnie daje radę.
Printable View
Nie wiem dlaczego ale jakoś ten wydech w Mito nie bardzo wyglada...
Ale ogólnie pewnie daje radę.
ja bym brał MiTo Quadrifoglio Verde. W tej kasie znajdziesz. Auto na prawde szybkie! A w żółtym kolorze MiTo (patrząc na najnowszy magazyn CARS i środkowe strony poświęcone Alfie) wygląda wręcz genialnie!
Silnik 1.4 MultiAir w wersji QV ma 170 koni, na pewno zrobi na Tobie wrażenie. Spalanie też stosunkowo niskie... w porównaniu z Brerą.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/11/129.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/11/130.jpg
co? nie fajna? :)
kolego stanley a ja szukam 159 ale napewno w dieslu bo ja nie cisne auta i nie potrzebuje osiagow rasowego coupe.150-120 konikow mi wystarczy,a 3 drzwiowego auta juz nie chce nigdy w zyciu chociaz mialaby to byc Brera(chociaz nie powiem bo mi sie podoba) ale 159 jest podobna do brery.Mnie nikt nie wystraszy DPF i napewno wezme diesla ale wczesniej napewno sprawdze dokladnie auto w ASO.Jezdze teraz 407 120KM(pozyczam od mojej mamy z powodu sprzedazy mojego auta) i przy tych gabarytach auta(porownywalne do 159)jak dla mnie wcale nie uwazam jej za mulowata.Odnosnie lansu...to odnosze inne wrazenie kolego stanley bo po pierwsze to nie wydaje mi sie zebys kupowal ta brere za swoje pieniadze(ale moze sie myle),a jezeli tak jest to juz to jest lans ale to nie moja sprawa.Wiem jestem czepialski ale taki juz moj urok.Pozdrawiam
---------- Post dodany o godzinie 23:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:58 ----------
kolego areyoufine powiem tak żolte to wyglada tylko lambo tak samo jak czerwone tylko ferrari ale sa rozne gusta.Pozdrawiam
Kolego Czarny 28 :D:D Pisałem wcześniej, że mi też nie zależy na mocy :D Ja najchętniej to chciał bym Brere z silnikiem 1.9 :D Ale niestety nigdy takiej nie było :D i już nie będzie :D Fakt samochód będzie za kase rodziców :D A czego nie diesla bo chłopaki mi odradzają z forum z przyczyny na ten filtr. :D
Dobrze skonfigurowane Mito byłoby dobrym wyborem. To nie jest auto dla kobiet i wie to każdy kto miał okazję je prowadzić. Jest po prostu za szybkie i ostre w prowadzeniu, do tego dość twarde:) Powiem Ci tak - udaj się do najbliższego dealera i zamów sobie jazdę próbną Miciakiem - jestem pewien że zmienisz zdanie o tym wozie a być może nawet zaczniesz go rozważać jako samochód który chciałbyś mieć :)
filtr jest montowany nie tylko w Afie wiec ja naprawde tego nie rozumiem co tu pisza i nie jeden ma taki filt w alfie i w innych autach a jezdza ludzie po miastach dieslami.Nie wiem ja juz pisalem ze jezdzilem dieslem i wcale go nie krecilem na wysokich obrotach ani nie jezdzilem na trasach i nic sie nie zatkalo.Wszyscy mi mowili francuskie auta sie psuja i czesci sa drogie.Jakos nic mi sie nie zepsulo a biorac pod uwage takie czesci jak np.sprzeglo 400zl(ktore mi nigdy nie padlo) czy kompletny rozrzad z wymiana 700 zl w porownaniu do seata toledo kolegi to 1200 bodajze i 1500.Dodam ze nie mailem zadnej awarii z silnikiem HDI a napisalem jakie trasy pokonywalem(codziennie 4km do i z pracy i 2 razy w tygodniu 80 km w dwie strony).Wymieniasz oleje,filtry i jezdzisz.Pozatym ten filtr i inne koledzy chyba podaja ceny wymiany w ASO bo maja auta na gwarancji.Ktos pisal ze DPF to koszt chyba 8 tys ale na allegro mozna znalesc za 900-1900 tak samo z ta przekladnia kierownicza jak czytalem ze 10 tys a znalazlem od 400 do 700 oczywiscie po regeneracji i nawet z gwarancja wiec sam widzisz.Teraz kazde auto ci sie moze zepsuc i Alfa i to wspaniale cudo passat ktorego doradzi ci kazdy znawca motoryzacji.
---------- Post dodany o godzinie 23:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:37 ----------
żuczek mito moze jest i ladne z zewnatrz ale w srodku to fiat brawo,a mi sie to osobiscie nie podoba.Jak ma chlopak okazje niech bierze ta brere a nie mito:-)
---------- Post dodany o godzinie 23:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:39 ----------
kolego areyoufine w zyciu bym nie jezdzil zoltym autem chociaz byloby to lamborgini i dostalbym je za darmo:-)
wybierzesz to, co pociągnie Cię za serce. W tym wieku, rozsądek na drugi plan schodzi :) Jak nie w tym wieku wyzywające, agresywne, mało praktyczne auto, to kiedy?
Krótkie codzienne trasy, to wydatek na pewno stówki na tydzień, jak nie więcej.
Sam wiem po sobie. W Alfie uważać trzeba na krawężniki, dziury... strome podjazdy na parkingi podziemne właściwie są niedostępne (przynajmniej w mojej TI) - to też na pewno zaobserwujesz. Coś za coś :) wybór należy do Ciebie.
A jak się tak uparłeś na to 1.9 to bierz GT! 1.9 JTD 150 PS :)
Stanleyyy - zagadaj do autora tego tematu:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lio_verde.html
o ile wiem chce sprzedać swoje MiTo Quadrifoglio Verde.
Chociaż gdy czytam, że masz prawko od roku, to boję się, że zbyt zwinnym autem zrobisz sobie krzywdę ;) Duża Brera (i stosunkowo powolna z 2.2) Cię ograniczy w dobrym tego słowa znaczeniu.
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-mi...322074530.html
Wg. mnie kozak fura. Jeśli by kupić ją za 50tyś zł to wg. mnie super ekstra okazja.
czerwona brera jest cudowna i niema piekniejszego auta na rynku jak na moj gust ale gt jest wieksza .osobiscie tez sie zastanawiałem tymi autam ,sam latam 147 16V 140KM i na słabszy silnik juz niezejde .podobało mi sie ten txt ze jak wsiadasz do brery czy gt to usmiech na twarzy odrazu sie pojawia , kupilem alfe dla frajdy z jazdy i nawet moja 147 ma ten sam efek -usmiech od ucha do ucha. a co do znalezienia egzemplaza to szukaj w salonach .w słupsku w dugu stoi i GT i Brera mozesz sobie porównac. tylko dobrze zastanów sie jaki silnik polecam diesle alfy niedurze spalanie przy codziennej jezdzie a i jest czym depnac jak trzeba
---------- Post dodany o godzinie 01:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 01:46 ----------
sorki za literówke chodzilo mi o salon alfy w słupsku Diug serwis i sprzedarz . stoja tam i gt i brera mozan sobie porównac no i oczywiscie pewne auta maja chyba nawet strone z komisem .