Z cenami na razie nie jest tak źle w porównaniu do Europy. Oby gorzej nie było a zanosi się na to.
http://www.e-petrol.pl/index.php/not...e-paliw-europa
Printable View
Z cenami na razie nie jest tak źle w porównaniu do Europy. Oby gorzej nie było a zanosi się na to.
http://www.e-petrol.pl/index.php/not...e-paliw-europa
Ja przez 10 lat tankowałem paliwo tylko na ORLENIE. Jednak gdy Orlen potraktował mnie jak złodzieja - Zielona Góra - to zmieniłem stację na BP. Ku mojemu zdziwieniu - uważam, przynajmniej w Zielonej Górze , że stacja BP na lepsze paliwo niż Orlen. Tankując gazem swojego fiata, przejeżdżam około 20-40 km więcej niż tankując poprzednio na Orlen. Ceny są praktycznie takie same.
Ja ostatnimi czasy tankuję się tylko na Statoilu z racji dobrej jakości, z Orlenem nie chce mieć nic wspólnego. Wiele razy kląłem na ich paliwo i nie tylko na 1 stacji poza tym ilość przejechanych km była większa na innych paliwach niż od nich
Był kiedyś taki test, na hamowni stał motocykl i wlewali paliwa z róznych stacji. Z BP było najlepsze i tam tankuję.
ja kiedys wiernie tankowałem na shelu. Ale od niedawna statoil i mysle ze tak zostanie na bardzo długo badz ewentualna zamiana na BP
W Polsce paliwa i tak pochodzą z LOTOSU w Gdańsku lub z rafinerii w Płocku - i jak chodzi o zwykłe paliwa nie różnią się od siebie (o ile na stacjach czegoś do nich nie dodadzą) , dopiero na poziomie V-pawer lub Ultimate odpowiednio Shell lub BP mają wobec dostawców stosowne wymagania, paliwa te są dla nich specjalnie przygotowywane na podstawie przekazanych formuł.
Dawniej była ESSO na Toszeckiej - i oni mieli własne paliwa, dobra też była DEA na Pszczyńskiej.
Ja tankuję najczęściej w Gliwicach na Rybnickiej na BP (przy Gościnnej), albo w Knurowie - też na BP - 98 Ultimate.
Statoil lub BP.
A co do zagranicznej benzyny (zachód), nikt z was nie odczuwał jej inności? Byle jaka stacja to samochód chodził jak jakaś wymyślna V-power, gold, ultra, hiper czy inny wymysł Polskiej branży benzynowej.
Rewil, dokładnie, nie dość że Auto lepiej chodzi to spalanie mniejsze już nie mówiąc np. o Cenie w Chorwacji :D