Wymieniłem wczoraj pękniętą osłonę przegubu napędowego przy prawym kole. Zestaw guma + smar + opaski i jakieś drobne dinksy 42zł, robocizna 50zł, spokój sumienia bezcenny...:D
Printable View
Wymieniłem wczoraj pękniętą osłonę przegubu napędowego przy prawym kole. Zestaw guma + smar + opaski i jakieś drobne dinksy 42zł, robocizna 50zł, spokój sumienia bezcenny...:D
założyłem nową osłonę pod silnik :)
zmieniłem kompletny rozrząd plus paski, napinacze i rolki osprzętu :-) kupiłem felgi stalowe na zime :-) jeszcze tylko opony. chociaż po wczorajszym spotkaniu z vectrą łatwo nie będzie ;-(
Kupiłem oponki zimowe, założone na aucie już.. niestety widok stalowych felg na alfie, nie przyprawia optymizmu! :-(
umyłem , odkurzyłem , nawoskowałem ;)
wymienilem opony na zimowe i umylem.Tydzien temu wymienilem swiece zarowe - 4 szt.
ja dla odmiany skasowałem kosz na śmieci cofając :) tylni zderzak do malowania :((((
1. Założone koła zimowe - czarne stalowe felgi to faktycznie ponury widok :rolleyes:
2. Kolejny raz skasowany błąd P1619 ??? niski poziom sygnału??? JAKIEGO???
3. Nałożony wosk - 2 godz. polerki aż ręce bolą ale za to jaki efekt!!!!:eek:
4. Wszystkie uszczelki gumowe w karoserii dostały silikon na zimę - mam nadzieję, że nie będą przymarzać;
5 . Pierwsza próba samodzielnej wymiany oleju - klapa - okazało się, że nie mam odpowiedniego klucza do korka - dziwny (nie torx) ten korek !!!!
Do zrobienia przed zimą:
- wymiana oleju;
-montaż nowej osłony pod silnik
-prawdopodobnie termostat
DF
Wymieniony termostat:) Mam nadzieję że będzie już z nim spokój;)