Dzięki Tomek, ale chyba nie czytałeś zbyt wstecz. Pisałem parę postów wyżej że sprawdziłem kody z wtryskiwaczy z tym co pokazuje FES i wszystko się zgadzało. O zalaniu wczoraj STP do czyszczenia wtrysków też wspominałem:)
Po minimalnym podniesieniu obrotów korekty zbliżają się do 0 - np inny przebieg jaki zarejestrowałem dla ok 1500obr/min - ładnie wszystko trzyma się zera. Tak samo jak próbowałem 2000obr/min czy 3500obr/min. Przy najbliższej okazji spróbuję sprawdzić minimalnie wyższe niż wolne - ok 1000-1100, zobaczymy co wyjdzie. Poniżej wklejam wyniki jakie uzyskałem - silnik był troche już przestudzony na początku testu (78st C) wolne obroty, potem 2100obr/min, potem 1500obr/min i potem znowu wolne. Widać że korekty są bardziej "odjechane" gdy silnik jest lekko niedogrzany, bo potem jest jakieś 0.2 lepiej dla 3 i 4 cylindra - to co pisałem w poście wcześniej, że jak rozgrzał się jeszcze lepiej to się jeszcze bardziej wszystko zbliżyło:
Załącznik 40383
Zastanawiam się czy to normalne że przy +3st na zewnątrz silnik się wychładza na wolnych obrotach - nie testowałem dokładnie, ale temperatura spada do jakiś 83stC?