Ja rok temu w Krakowie pytałem w fiacie ile kosztuje kompletny rozrząd do mojej 155 2.0 ts 8v i krzyknęli 1700zl :shock:
Tez interesuje mnie informacja czy da się taniej!
Jeżeli ktoś wymieniał to proszę o info
Pzdr!
Printable View
Ja rok temu w Krakowie pytałem w fiacie ile kosztuje kompletny rozrząd do mojej 155 2.0 ts 8v i krzyknęli 1700zl :shock:
Tez interesuje mnie informacja czy da się taniej!
Jeżeli ktoś wymieniał to proszę o info
Pzdr!
Heh... a ponoć 16V jest drogie w utrzymaniu.. :roll:Cytat:
Napisał T omek
Niestety wieści nie są dobre.... Silnik jest starego typu, więc wariata nie ma tylko na zamówienie tak jak pisałem około 2 tyś zeta. Nie wiem co robić, może rozejrzeć się za całym silnikiem albo tylko głowicą ???
Poradźcie coś może ktoś mi pomorze.......
W tym serwisie Fiata powiedzieli mi także że ten rozrząd (łańcuch) jest dożywotni i podobno się go nie wymienia :!: nie wiem czy im wierzyć ;//
I powiedzieli ci prawdę Łańcuch rozrzadu jest w zasadzie dożywotni , można go naciagać gdy mocno chałasuje tak jak to robiło sie kiedys w ładzie. To prawda że 16V jest dużo droższy w utrzymaniu :D
ja mam164 2.0 ts 90 rok prod, wariat kosztuje 530 zl i mój silnik jest starszy od twojego,
ktoś chyba coś ci wkręca
Witaj Joseph, powiem Ci szczerze, żę ja już głupieje. W Poznaniu podali mi cenę wariatora 509 zł, w Warszawie 1800 zł netto. Do kogo się nie zwrócę każdy mówi co innego. Wklejam zdjęcia mojego silnika jak również schemat wariatora. Mój wariator jest zintegrowany z kołami zębatymi, nie wiem czy inne są takie same ale mój wygląda właśnie tak:
To dajcie koledze jakieś namiary gdzie taki wariator kupić w dobrej cenie.
Ja również poproszę o taki namiar :lol:
Zdjęcie wariatora i silnika umieściłem w innym wątku. Za około 500 zł za wariator kupię nawet dwa coby mieć jeden w zapasie :P
ale chyba odrazu z wymiana? ja kupilem na allegro za 350 zl... w aso najtaniej za 500 zl mozna go kupic... tylko, ze za wymiane troche zaplacisz :)Cytat:
Napisał Piotr_Z