A mozecie cos powiedziec o tym: http://allegro.pl/kielich-alfa-147-1...981253671.html ?
Printable View
A mozecie cos powiedziec o tym: http://allegro.pl/kielich-alfa-147-1...981253671.html ?
Ale Ty masz inny numer katalogowy jeśli się nie mylę. Wydaje mi się że ja Ci sprawdzałem ten kielich i tam był inny rodzaj.
tzn nie wiem czy mi czy nie, zamowilem dzis u ciebie 2 wahacze i laczniki przez mejla, jesli ci pomoze skojarzyc. Wybacz ze patrze tak na "2 fronty" ale poprostu chcialbym to miec na poniedzialek a u ciebie ten zamiennik nie jest dostepny, dodam ze zastanawiam sie jeszcze jednak nad tym oryginalem od ciebie... ale jednak 350 za zamiennik a prawie 800 za ori robi roznice nad ktora warto sie zastanowic.
Ok, tak mi się wydawało.
Nie ma się co oszukiwać, 4 stówki to sporo kasy także nic dziwnego że szukasz.
Ten przegub z aukcji nie pasuje, u Ciebie ma być nr 46307522. Zamiennik będzie dopiero za jakieś 2 - 3 tygodnie.
Wysłałem Ci wycenę po kosztach żeby złagodzić ból wydatków :) , to wszystko co mogę zrobić na ten moment.
Dzieki ci, jutro rano sie odezwe na tel w sprawie tego przegubu czy go biore czy nie...
Mam podobny objaw jak u kolegi alcapone154 na filmiku, na lewym wewnętrznym przegubie słychać i czuć luz. W trakcie jazdy w okolicach 90km/h, lekkim przyśpieszaniu czuć bicie na kierownicy (szczególnie na lukach w prawo) i było słychać dziwne dźwięki. Po zdjęciu osłony widać ze luz ma krzyżak. Dodatkowo było tam sucho jak pieprz;]. Szukając w sieci trafiłem na kilka tematów i pojawiło się trochę pytań:
1 - są 2 rozwiązania przegubów wewnętrznych, Kielich + krzyżak albo tzw. łożysko homo-kinetyczne. Oba rozwiązania mają rożne średnice walków i ilości zębów. Zaglądając pod auto wiem ze mam kielich. Czy w rozwiązaniu z kielichem tez były rożne ilości zębów w krzyżakach i średnic walków, czy tylko 24 zęby, 28 mm ?
2 - Ruszając przegubem, kielich tam gdzie wchodzi ośka do skrzyni widać ma lekki luz. Czy to normalne?
ps. GT jtdm 2005,
ps. 2. Doraźnie po nasmarowaniu łożyska smarem przekładniowym jest cicho i już prawie nie bije ale wymienić to trzeba wiec szukam co kupić.
Witam mam pewien problem i nie wiem czy to przegub czy coś innego
Objawy
Przy bardzo powolnej jeździe (5-10km) stukanie z okolicy lewego koła.
Przy gwałtownym ruszaniu nic takiego nie występuję żadnych stuków.
Przy powolnej jezdzie i wrzuceniu na luz , stuki dalej występują
Przy powolnej jezdzie i wylaczeniu silnika dalej postukuje , nie zaleznie czy wyłaczylem na luzie czy na biegu.
Przy zatrzymaniu sie , zostawieniu samochodu na biegu i poruszaniu kolem przod tyl , slychac jakby lekie przeskakiwanie , jakby luz byl
Objawy zrobily sie po wymianie wahaczy górnych.
Niemam mozliwosci sprawdzenia tego na kanale , dopiero jak w wekend bede w domu , chyba ze ktos poleci jakiegos mechanika w Lodzi ktory by mogl na to zerknac nie rozbierajac odrazu pol samochodu
Pozdrawiam ;)
Dzieki za pomoc ;) puki co objawy ustały, wiec jak już będę w domu to sam wjadę na kanał i sprawdzę może do czegoś dojdę, a jak nie to podjadę pod wskazany adres.
Pozdrawiam ;)