Skoro wszystkim (?) odpowiadają oba miejsca uznane przez wyrocznie forum za odpowiednie by powierzyć im Alfy :) to moim zdaniem krótka piłka - jest nas czterech pewniaków i co proponują - porównujemy oferty i idziemy, tam gdzie taniej...
Printable View
Skoro wszystkim (?) odpowiadają oba miejsca uznane przez wyrocznie forum za odpowiednie by powierzyć im Alfy :) to moim zdaniem krótka piłka - jest nas czterech pewniaków i co proponują - porównujemy oferty i idziemy, tam gdzie taniej...
Chętnie udam się z Wami - można mnie dopisać do grupy.
Tyle że ja mam jeszcze do wywalenia DPF. :)
A więc tak:
Masters zaproponował mi 1000* zł od sztuki, z czym żeby rozbić to na raz czyli wszyscy jednego dnia.
*Zostałem zapytany o roczniki, więc strzeliłem w ciemno 2002-2004. Wiec możliwe, że za nowszy silnik kwota może ulec zmianie.
Dla mnie ok, z tym że dwie uwagi - ja mam rocznik 2006, ale mam nadzieję, że to nie zmienia ceny (zależy chyba od sterownika komputera EDC 15-17, z przeglądu sieci wynika że droższe jest 17, a to na pewno nie w 159 i starszych - chyba tylko MiTo i Giulietta), a dwa to że w jeden dzień to będzie trudno, bo 2-3 h na jedno auto, a jest na 4-5 jakoś i może być ciężko.
Ale cieszę się, że mamy jakieś konkrety
Czyli warto by zrobić listę silników i dograć konkrety (ale chyba dużo cena nie wzrośnie). No właśnie, wszyscy w jednym dniu... (jak się śmiał Pan, zrobimy wam kawi, usiądziecie, pogadacie:) ). Czas liczony na jeden samochód 1h30.
Półtorej godziny na autko?
Coś mi tu pachnie tandetną robótką na czas. Cinek robi to ponad dwa razy dłużej i chyba nie dlatego że się nie zna. :)
Niepokoi mnie to... ;(
Ale na razie nie wycofuję się.
Moje autko to:
AR 159 1.9 16v 136KM SW 2008 r. z Belgii.
1h30m czas orientacyjny - takie info otrzymałem.
Dobra mam 2 Tunerów.
MR Motor i Masters
MR Motor - Większa cena, gorszą terminowość, kiepski kontakt, umawianie indywidualne ale za tym stoi renoma.
Masters - Niższa cena, lepsza terminowość, kontakt w porządku, *wszyscy musimy być jednego dnia, polecany przez Pablo.
*Można się jeszcze targować i dopytywać o umawianie indywidualne - tyle że kiepski ze mnie negocjator:)
No więc Panowie, czas wyboru i głosowania.
przepraszam że wam zaśmiecam ale jestem po prostu ciekaw
przykładowo będzie was choćby tylko 8 osób i wszyscy macie być w jednym dniu tam ? i wszystkich obsłuży ?
czy jak to rozumieć ?
bo jeżeli tak jak powyżej to jakoś nie potrafię sobie obliczyć ilości godzin które ma dzień roboczy tego człowieka
tak czytam co tu piszecie.. i mam jedno pytanie dlaczego na chama chcecie tylko dzwonić do MR ?
wystarczy podjechać i ustalisz wszystko w ciągu 15 minut ?
Hamowanie i program dla 1 auta to nie półtorej godziny.. tylko 3 godziny minimum..
Bocian - mowa była o 4 samochodach.
Omen - Wyobrażasz sobie żeby kolega jechał 100km tylko po to żeby się zapisać (owszem, kolega może poprosić drugiego kolegę.... - ale to już trochę zaczyna się cyrk robić)? Czy też z każdą "pierdółka" specjalnie się fatygować?.
Ja naprawdę chętnie oddam Bellę do MR Motors ;) ale jest grupa i grupa musi zdecydować.