Ale wymieniales olej, czyli spusciles stary przez korek spustowy i dolales nowy, czy miales wyjeta skrzynie i na sucho ja zalewales?
Printable View
Miałem wymieniany olej czyli stary zleciał korkiem spustowym a nowy został wlany na jego miejsce.
Czyli plus minus 200 ml starego oleju pozostało w skrzyni.
Sam już nie wiem, w jednym poście czytam, że w razie nadmiaru olej jest wyrzucany przez odpowietrzenie na wybieraku, a w drugim, że komuś nadmiar wywaliło przez uszczelniacze i narobiło kłopotów...
nie wiem co może być powodem tego dzwieku ale ostatnio przerabialem temat oleju w skrzyni i w M32 powinno być go 2.5l - podczas zlewania z korka zotaje 200 ml wiec powinno sie dolac 2.3l tak jak zrobiles. W skrzyniach F40 (2.4 i 2.0 jtdm ) oleju powinno być 2.8l, tak samo zostaje 200 ml podczas zlewania z korka wiec powinno sie dolac 2.6l. Za duzo oleju nie zrobi na pewno dobrze twojej skrzyni, ja mialem zalane w F40 3.1l oleju w skrzyni czyli 300 ml za duzo, po wymianie i nalaniu odpowiedniej ilosci, skrzynia zaczeła pracować płynniej i lepiej ale nigdy nie doświadczyłem twoich dziwekow. Powodzenia
Na razie wszystko stanęło w martwym punkcie. Nie wiadomo skąd pochodzą te dźwięki i jak się ich pozbyć.
Powoli zaczynam się zastanawiać czy w ogóle powodem tych przykrych dźwięków jest skrzynia. Zawsze wydawało mi się że jeżeli skrzynia daje o sobie znać to tylko kiedy auto jest zimne a nie kiedy już się trochę rozgrzało.
Panowie dolałem 300ml oleju do skrzyni i szuranie ustało. Jest trochę więcej niż pod korek.
zupelnie ? z tego co pamietam to dosc dlugo ci szuralo na 3 I 4 biegu.